Juleshows, juleteater, juletræstænding, julesang, julefilm og veterantogskørsel

Juleaktiviteter i Vejle

Juleshows, juleteater, juletræstænding, julesang, julefilm og veterantogskørsel

Juleaktiviteter i Vejle

Vejle byder på mange spændende juleaktiviteter og oplevelser for både børn og voksne; fra storslået julebelysning til jul på Give-Egnens Museum, piruetter på skøjtebanen i Vejle, Vejles Vægtere og nostalgisk jul på Bindeballe Købmandsgård.

23. november: Oplev Coca-Colas Julelastbil ved Bilka i Vejle
For første gang i seks år kommer Coca-Colas julelastbil igen til Danmark for at sprede juleglæde. Kig forbi Bilka og oplev den ikoniske og smukt oplyste julelastbil. Lastbilen kan åbnes i siden og du kan træde indenfor i Coca-Colas hyggelige juleunivers, hvor du blandt andet kan tage billeder og selfies i julemandens kane.
Tid og sted: kl. 14-20 ved Bilka, Solkilde Allé 2, 7100 Vejle
Læs mere

24. november: Juletræet tændes i Børkop
Børkop Handels- og Erhvervsforening inviterer til juletræstænding. Juletræet på torvet, tændes i år af sognepræst Lisbeth Filtenborg og Gauerslund børnekor synger julen ind. Børkop Handels- og Erhvervsforening byder på lidt at varme sig på.
Tid og sted: kl. 16.30-17.30 på Torvet, Ny Boder, 7080 Børkop
Læs mere

24. november: Black Friday i Egtved
Egtveds butikker holder åbent til kl. 19 og har sørget for rigtig gode tilbud i butikkerne, samt masser af levende lys både ude og inde.
Læs mere

25. november: Julestue i Løget Kirke i Vejle
Traditionen tro afholder Nørkleklubbens julestue i Løget Kirke. Julestuen byder på amerikansk lotteri med flotte gevinster og en flot salgsbod med mange fine ting såsom quilling stjerne, strømper, lygter, nisser, karklude og meget mere. Der vil også være mulighed for at købe dekorationer som bliver lavet lige op til julestuen. Hvis man trænger til lidt til mave og gane, er der mulighed for at købe æbleskiver og gløgg. Julestemningen er lige om hjørnet. Kl. 9.30 vil der være en andagt ved Bente K. Rosenkrants i kirken som åbning til julestuen. Julestuen foregår i Løget lille sal (konfirmand), Løget Kirke, Løget kælderen, Løget møde lokale, Løget Store sal.
Tid og sted: kl. 10-14 i Løget Kirke, Løget Center 2, 7100 Vejle
Læs mere

25. november: En rigtig nisse – Juleforestilling for børn på Give Bibliotek
Ida er flyttet for sig selv, og der er rod over det hele, så hun beslutter at springe julen over i år. Men Ida må se i øjnene, at man ikke bare kan springe julen over, selv om man har travlt – i hvert fald ikke når man har en rigtig nisse i huset, som gerne vil have sin risengrød! Kom og oplev Det Lille Verdens Teaters hyggelige juleforestilling fuld af nissetryllerier og forvekslinger.
Entré: kr. 25
Tid og sted: kl. 10.30-11.15 på Give Bibliotek, Rådhusbakken 9, 7323 Give
Billetbestilling og yderligere information

25. - 26. november: Før jul i Randbøldal på Randbøldalmuseet
Væve- og papirlauget Randbøldal holder åbent i juleværkstedet på Randbøldalmuseet. Duften af klejner er ikke til at tage fejl af. Julen er lige om hjørnet. I det røde palæ bliver der tryllet med naturens materialer til juledekorationer og adventskranse. Kom og lav din egen. Måske dukker der også en juletroldnisse frem. I væv og papirværkstederne kan du væve et bånd, flette stjerner, hjerter og fugle i papirklip, eller du kan lave en musetrappe. Og så kan du naturligvis skrive en hilsen til julemanden i Grønland på det håndstøbte papir. Der er gratis adgang, men man betaler for materialer både inde og ude, hvor der kan købes klejner, kaffe og kakao. Se også den lille udstilling af juletræstæpper gennem tiderne.
Tid og sted: kl. 10-16 på VejleMuseerne - Randbøldalmuseet, Dalekildevej 1, 7183 Randbøl
Læs mere

26. november: Juletræstænding og julemandens ankomst til Vejle midtby
Kl. 13.30: Julemanden ankommer til Nørretorv. Han kører herfra op til Rådhustorvet sammen med borgmesteren i sin julevogn. Borgmesteren holder tale og overrækker nøglen til Vejle til julemanden.
Kl. 14.00: Vi tæller ned til at julelysene og juletræet tændes. Så synger vi og danser om juletræet. Herefter er der julemusik og julegodter til børn.

29. november: Børneteater – Historien om verdens første jul i Hvejsel Kirke
Hvejsel Kirke lægger her rammerne til en ny, humoristisk og finurlig version juleevangeliet - eller historien om verdens første jul. Jens Jødal fra kirketeateret som kommer med forestillingen, som er et fortælle- og bugtalerteater med to dukker i rollerne som hhv. Josef og engel/Jesusbarn. En udlægning af juleevangeliet, hvor tingene ikke helt går, som skuespiller Jens Jødal lægger op til, fordi de to bugtalerdukker har hver deres idé om, hvordan den historie skal fortælles. Tilskuerne er en aktiv del af forestillingen på flere måder: både på scenen og ved at synge med på tre vers af "Et barn er født i Betlehem" og i afslutningen med en "Juleevangelie-rap", hvor børn og voksne rapper med på omkvædet. Publikum ledes på vej i historien via moderne (og noget utraditionelle) vejskilte på powerpoint. Efter forestillingen er der spisning i konfirmandstuen i Hvejsel. Det er gratis at deltage.
Tid og sted: kl. 17 i Hvejsel Kirke, Hvejselvej 42, 7300 Jelling
Læs mere

30. november: Årets julebankospil på Tartan Pub i Vejle
Tartan Pub og Støt brysterne Vejle inviterer til deres årlige julebankospil, hvor entréen går ubeskåret til Kræftens bekæmpelse. Tag vennerne med og støt en god sag. Der er mange flotte præmier at vinde. Aftenens værter Kasper Madsen og Rene Terkildsen, vil sørge for en hyggelig aften.
Entré: kr. 50
Tid og sted: kl. 18-22 på Tartan Pub, Dæmningen 40, 7100 Vejle
Læs mere

1. december: Mal på sten på Egtved Bibliotek
I december maler vi julesten på bibliotekerne. Vi forvandler kedelige grå sten til flotte snemænd, betagende huse og fine juletræer. Kun fantasien sætter grænser, og de sten, du maler, kan måske bruges til pynt eller som julegaver. Kig forbi og få inspiration til metoder og materialer. Mal med poscatuscher eller pensler. Vi stiller sten, maling og tuscher til rådighed, men du er dog meget velkommen til selv at medbringe egne sten. Vi har masser af motiver til inspiration. Arrangementet er gratis og for alle. Børn under 6 år skal dog være i selskab med en voksen. Husk tilmelding.
Tid og sted: kl. 15.30-17 på Egtved Bibliotek, Tybovej 2, 6040 Egtved
Billetbestilling og yderligere information

1. december: Ammitsbøl 25 års Jubilæums Juleshow 2017 med Birthe Kjær m.fl. i Spektrum i Vejle
Ammitsbøl fodboldafdeling inviterer til et brag af en julefest når de endnu engang afholder deres store juleshow i Spektrum i Vejle. Aftenens fest byder på lækker traditionel julefrokostmenu, godt humør og det fedeste musik: Birthe Kjær, Nellie Ettison, Claus Hassing som Bryan Adams, The Allstars, Brdr. Berg og DJ. Der kan bestilles bustransport fra Billund, Kolding, Fredericia ved min. 25 personer for kr. 75. pr. person.
Entré: kr. 424
Tid og sted: kl. 17.30 - 01.30 i Spektrum, Willy Sørensens Plads 5, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

1. december: Linje 3 Juleshow 2017 i Vejle Musikteater
Så er Linie 3 klar igen! Denne gang med et flot juleshow i Vejle Musikteater, hvor nogle af de bedste julesange kommer under kærlig behandling af den gennemmusikalske trio, som er smukt akkompagneret af Trine Gadeberg og Jan Glæsels velspillende orkester.
Entré: kr. 453-503
Tid og sted: kl. 20 i Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

2. december: Julemanden vækkes ved Brødhjørnet i Børkop
Traditionen tro vækkes julemanden i Børkop ved at børn og voksne kalder ham frem. Når julemanden er kaldt frem serveres der risengrød til alle fremmødte børn.
Tid og sted: Kl. 10 ved Brødhjørnet, Jernbanegade 9 B, 7080 Børkop

2. december: Juletræsfest i Vinding Kirke i Vejle
Vinding Kirke åbner igen dørene for alletiders juletræsfest. Der er dans omkring juletræet, sang og nisser, æbleskiver og ikke mindst slikposer til børnene. Der serveres æbleskiver, gløgg, sodavand, kaffe/te og småkager.
Entré: kr. 20 (sidste frist for tilmelding er mandag den. 27. november)
Tid og sted: kl. 10 - 12.30 i Vinding Kirke, Svinholtvej 4a, 7100 Vejle
Tilmelding og yderligere information

2. december: Julekørsel med dampveterantog fra Vejle til Grejsdalen
Få en nostalgisk oplevelse med dampveterantoget, når Sydjyllands Veterantog traditionen tro lader turen gå fra Vejle til Grejsdalen. I Grejsdalen sælger "Dalstedets Venner" juletræer og andet julegodt inden der køres tilbage til Vejle.
Pris: kr. 50 (kontant eller mobile pay). Billetter købes i toget.
Tid og sted: Kl. 10.20, 12.20 og 14.20 fra Vejle Banegård, Banegårdspladsen, 7100 Vejle
Læs mere

2. december: Julehilsen til Grønland i DGI Huset i Vejle
Traditionen tro danner DGI-Husets hal 4 rammen for fællesforeningen Inuits store, årlige arrangement: Julehilsen til Grønland. Deltagerne kan sende julehilsner hjem til familien på Grønland. Arrangementet begynder med gudstjeneste i Sct. Nicolai Kirke kl. 11.30 v/ den grønlandske præst Oline Berthelsen og hvor Grønlænderkoret Nanok medvirker. I DGI-Huset gæster Kirke- og kulturminister Mette Bock og den kendte grønlandske sanger Simon Lynge arrangementet. Mette Bock holder juletalen og Simon Lynge optræder. Det grønlandske kor fra Vejle, Vejle-Mi Erinaq, synger for, når der er forskellige grønlandske fællessalmer på programmet.
Entré: kr. 25 – 230
Tid og sted: kl. 11 – 23.30 i DGI Huset Vejle, Willy Sørensens Plads 5, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

2. december: Julefrokost i Egtveds butikker
Egtveds butikker byder de handlende velkommen med den julefrokost. Butikkerne hygger om dig med små lækkerier, og lidt godt til ganen.
Tid og sted: kl. 12-15 i Egtved by
Læs mere

2. december: Ammitsbøl 25 års Jubilæums Juleshow 2017 med Peter AG m.fl. i Spektrum i Vejle
Ammitsbøl fodboldafdeling inviterer til et brag af en julefest når de endnu engang afholder deres store juleshow i Spektrum i Vejle. Aftenens fest byder på lækker traditionel julefrokostmenu, godt humør og det fedeste musik: Peter AG, Nellie Ettison, Søren Perdersen som Robbie Williams, The Allstars, Brdr. Berg og DJDer kan bestilles bustransport fra Billund, Kolding, Fredericia ved min. 25 personer for kr. 75. pr. person.
Entré: kr. 424
Tid og sted: kl. 17.30 - 01.30 i Spektrum, Willy Sørensens Plads 5, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

2. december: Linje 3 Juleshow 2017 i Vejle Musikteater
Så er Linie 3 klar igen! Denne gang med et flot juleshow i Vejle Musikteater, hvor nogle af de bedste julesange kommer under kærlig behandling af den gennemmusikalske trio, som er smukt akkompagneret af Trine Gadeberg og Jan Glæsels velspillende orkester.
Entré: kr. 453-503
Tid og sted: kl. 20 i Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

3. december: Sildefrokost på Bindeballe Købmandsgård
Tag med til sildefrokost på Bindeballe Købmandsgård. Her vil være sild fra tønden tilberedt på forskellige måder. Hertil æg, karrysalat, rugbrød, smør og en øl. Der vil også være salg af julekranse, dekorationer og andre julespecialiteter. Tilmelding nødvendig – sidste tilmeldingsfrist 26. november.
Pris: kr. 125
Sted: Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 7183 Randbøl
Billetbestilling og yderligere information

3. december: Julekørsel med dampveterantog fra Vejle til Grejsdalen
Få en nostalgisk oplevelse med dampveterantoget, når Sydjyllands Veterantog traditionen tro lader turen gå fra Vejle til Grejsdalen. I Grejsdalen sælger "Dalstedets Venner" juletræer og andet julegodt inden der køres tilbage til Vejle.
Pris: kr. 50 (kontant eller mobile pay). Billetter købes i toget.
Tid og sted: Kl. 10.20, 12.20 og 14.20 fra Vejle Banegård, Banegårdspladsen, 7100 Vejle
Læs mere

3. december: 41. Julemærkemarch i Vejle
Tag på den traditionelle motionstur med Gangsportsforeningen Wæthæl til fordel for de danske Julemærkehjem. Distancerne er på ca. 3, 6 og 12 km, så der er rig lejlighed til at få rørt sig. Fra klokken 9:15 serveres der 1 kop kaffe, et rundstykke, ost, marmelade, samt en lille én til halsen (kr. 25). Efter traveturen kan der fås gløgg & æbleskiver samt røde pølser.
Deltagelse: kr. 20, 30 eller 60
Tid og sted: Start mellem kl. 10 og 11 hos 3F Vejle, Sjællandsgade 30, 7100 Vejle
Læs mere

3. december: Juleoptog og juletræstænding i Egtved
Egtved Handelsforening inviterer til stort julearrangement i Egtved.
Kl. 14: Juleoptog med Vejen Garden og Julemor og Julefar i hestevogn. Rute: Roberthus – Aftensang, Østergade. På pladsen foren Spejderloppen kort pause med musik. Videre ad Kirkevej. På pladsen foren SuperBrugsen kort pause med musik. Videre ad Aftensang til Roberthus.
Kl. ca. 15: Juletræet tændes, uddeling af juleposer og julemusik.
Tid og Sted: kl. 14 med start fra Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved
Læs mere

3. december: Juletræstænding og julemandens ankomst i Jelling
Kom til Gorms Torv i Jelling og se juletræet blive tændt. På torvet vil der være boder, hvor lokale foreninger og medlemmer af handelstandsforeningen sælger diverse gode julesager. Julemanden ankommer i hestevogn, juletræet tændes, og der danses om juletræet. Derefter udleveres lidt godter til børnene.
Tid og sted: kl. 14.30-16 på Gorms Torv, 7300 Jelling

6. december: Mal på sten på Vejle Bibliotek - UDSOLGT
I december maler vi julesten på bibliotekerne. Vi forvandler kedelige grå sten til flotte snemænd, betagende huse og fine juletræer. Kun fantasien sætter grænser, og de sten, du maler, kan måske bruges til pynt eller som julegaver. Kig forbi og få inspiration til metoder og materialer. Mal med poscatuscher eller pensler. Vi stiller sten, maling og tuscher til rådighed, men du er dog meget velkommen til selv at medbringe egne sten. Vi har masser af motiver til inspiration. Arrangementet er gratis og for alle. Børn under 6 år skal dog være i selskab med en voksen. Husk tilmelding.
Tid og sted: kl. 15.30-17 på Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

7. december: Mal på sten på Jelling Bibliotek
I december maler vi julesten på bibliotekerne. Vi forvandler kedelige grå sten til flotte snemænd, betagende huse og fine juletræer. Kun fantasien sætter grænser, og de sten, du maler, kan måske bruges til pynt eller som julegaver. Kig forbi og få inspiration til metoder og materialer. Mal med poscatuscher eller pensler. Vi stiller sten, maling og tuscher til rådighed, men du er dog meget velkommen til selv at medbringe egne sten. Vi har masser af motiver til inspiration. Arrangementet er gratis og for alle. Børn under 6 år skal dog være i selskab med en voksen. Husk tilmelding.
Tid og sted: kl. 15.30-17 på Jelling Bibliotek, Møllegade 10, 7300 Jelling
Billetbestilling og yderligere information

7. december: Juletræsfest i Hornstrup Sognegård
Juletræsfest for små og store i Hornstrup Sognegård. Vi spiser risengrød, danser omkring juletræet, synger, får en julefortælling, drikker kaffe og spiser småkager. Om julenissen med den store sæk kigger forbi igen i år er ikke til at vide. Tilmelding senest 4. december.
Entré: kr. 25 for voksne. Børn gratis.
Tid og sted: kl. 17-18 i Hornstrup Sognegård, Kirkebyvej 62, Hornstrup, 7100 Vejle
Læs mere

7. december: Nøddebo Præstegård i Vejle Musikteater
Folketeatret og Odense Teater er gået sammen og sender hele Danmarks julekomedie på turne! Se eller gense historien om den frække, livlige Nicolaj og hans lærde brødre. De havde egentlig tænkt sig at bruge juleferien på at studere. Men Nicolaj lokker dem på andre tanker, så vejen går til Nøddebo for at besøge Pastor Blicher og hans kønne døtre, som Nicolaj straks forelsker sig i, begge to. Nicolaj sætter fut i præstegården og laver alverdens ulykker og tilbringer den mest vidunderlige jul man kan ønske sig. Fra klokketårnet myldrer nisserne frem og sætter skub i handlingen som aldrig før.
Entré: kr. 245-410
Tid og sted: kl. 18 i Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

8. december: Mal på sten på Børkop Bibliotek
I december maler vi julesten på bibliotekerne. Vi forvandler kedelige grå sten til flotte snemænd, betagende huse og fine juletræer. Kun fantasien sætter grænser, og de sten, du maler, kan måske bruges til pynt eller som julegaver. Kig forbi og få inspiration til metoder og materialer. Mal med poscatuscher eller pensler. Vi stiller sten, maling og tuscher til rådighed, men du er dog meget velkommen til selv at medbringe egne sten. Vi har masser af motiver til inspiration. Arrangementet er gratis og for alle. Børn under 6 år skal dog være i selskab med en voksen. Husk tilmelding.
Tid og sted: kl. 15.30-17 på Børkop Bibliotek, Ågade 6, 7080 Børkop
Billetbestilling og yderligere information

8. december: Nøddebo Præstegård i Vejle Musikteater
Folketeatret og Odense Teater er gået sammen og sender hele Danmarks julekomedie på turne! Se eller gense historien om den frække, livlige Nicolaj og hans lærde brødre. De havde egentlig tænkt sig at bruge juleferien på at studere. Men Nicolaj lokker dem på andre tanker, så vejen går til Nøddebo for at besøge Pastor Blicher og hans kønne døtre, som Nicolaj straks forelsker sig i, begge to. Nicolaj sætter fut i præstegården og laver alverdens ulykker og tilbringer den mest vidunderlige jul man kan ønske sig. Fra klokketårnet myldrer nisserne frem og sætter skub i handlingen som aldrig før.
Entré: kr. 245-410
Tid og sted: kl. 18 i Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

9. december: Julehygge i Egtveds butikker
Egtveds butikker julehygger og har sørget for gode tilbud på julegaverne. Du kan også vinde masser af flotte præmier – kom og drej på lykkehjulet i Egtveds butikker og se om du er heldig.
Tid og sted: kl. 10-15 i Egtved by
Læs mere

9.-12. december: Jule pop-up shop i Spinderihallerne i Vejle
Designvirksomhederne i Spinderihallerne er gået sammen om at sikre julestemningen i form af masser af lækre gaveidéer og workshops. Og du er inviteret! Vær med, når virksomhederne for en stund rykker ud af deres studios og fylder hallerne med små pop-up shops med egne designs og produkter. Du har også mulighed for at designe dine egne gaver og pynt i løbet af dagene. Flere af designerne inviterer inden for til forskellige workshops, hvor der er garanti for at komme i julestemning. Caféen holder åbent alle dage og tilbyder blandt andet varm chokolade og æbleskiver.
Tid og sted: kl. 11-15 (tirsdag 12. december dog kl. 12-21) i Spinderihallerne, Spindergade 11, 7100 Vejle
Læs mere 

10. december: Den 39. Juletrimtur i Vejle
Gangsportsforeningen Wæthæl afholder traditionen tro juletrimtur – en god anledning til at få rørt sig ind imellem julefrokosterne. Distancen er på ca. 3, 6 og 12 km og ruten gås på begge sider af Vejle Fjord. Fra klokken 8:15 serveres der 1 kop kaffe, et rundstykke, ost, marmelade, samt en lille én til halsen (kr. 25). Efter traveturen kan der fås gløgg og æbleskiver samt røde pølser.
Deltagelse: kr. 20-30
Tid og sted: Start mellem kl. 9 og 11 ved Midtbyskolen, Langelinies afd., Sidebygningen, Strandgade 2 C, 7100 Vejle
Læs mere

10. december: Jule-Halløj i Apostolsk Kirke i Vejle
Apostolsk Kirke i Vejle står bag denne nye event med julehygge for hele familien. Oplev blandst andet Juleevangeliet fortalt på kreativ vis gennem teater og dejlig julemusik. Derefter, julegaveværksted med mulighed for at udfolde kreative evner, cafe med sødt til ganen og live julemusik. Glæd dig til "Fars julehjørne", godteposer til alle børn og meget mere. Jule-halløj i kirken er en vinterudgave af den tilbagevendende familiefestival i foråret, i Byparken i Vejle, kaldet "Halløj i Parken".
Entré: kr. 25
Tid og sted: kl. 14-17 ved og i Kirkecenteret - Apostolsk Kirke, Vardevej 106, 7100 Vejle
Læs mere

13. december: Den 9. Sildetravetur i Vejle - sidste tilmeldingsfrist 10. december
Gangsportsforeningen Wæthæl inviterer til den 9. Sildetravetur. Alle er velkomne. Distancen er ca. 3 og 5 km. Efter traveturen ønsker vi hinanden glædelig jul og takker året af. Wæthæl serverer et par halve stykker rugbrød med hvide og røde sild med tilbehør (man smører selv sin mad). Til maden serveres en øl/vand samt en kølig snaps. Ekstra rugbrød med sild samt øl og snaps kan tilkøbes. Efter spisning og sang uddeles julegaver til deltagerne og der er lodtrækning om to flasker vin.
Deltagelse: kr. 30 for medlemmer, kr. 75 for ikke-medlemmer. Bemærk: sidste tilmeldingsfrist 10. december
Tid og sted: kl. 18.30 ved Midtbyskolen, Langelinies afd., Sidebygningen, Strandgade 2 C, 7100 Vejle
Læs mere

13. december: Luciaoptog og julehistorie i Vindelev Kirke
Luciadagen, den 13. december, er en festdag for lyset og den hellige Lucia. Luciaoptog er en fast tradition i Danmark, og også i Vindelev Kirke, hvor der synges kendte julesalmer, sognepræsten fortæller historie og områdets lokale børn går luciaoptog.
Tid og sted: kl. 19-20 i Vindelev Kirke, Vindelevvej 21, Vindelev, 7300 Jelling
Læs mere

13. december: Julen synges ind i Hvejsel Kirkes konfirmandstue
Hvejsel Kirke inviterer til "Vi synger julen ind". Traditionen tro synges julen ind i konfirmandstuen i Hvejsel. Denne gang har organist Jost Van Ingen og sognepræst Gitte Sandager Bjerre udvalgt nye og måske ukendte julesange/salmer, som synges inden kaffen, og efter kaffen har du mulighed for at ønske din yndlings julesang. Alle er hjertelig velkomne og det er gratis.
Tid og sted: kl. 19.30 i Hvejsel Konfirmandstue, Hvejselvej 69, 7300 Jelling
Læs mere

14. december: Mal på sten på Give Bibliotek
I december maler vi julesten på bibliotekerne. Vi forvandler kedelige grå sten til flotte snemænd, betagende huse og fine juletræer. Kun fantasien sætter grænser, og de sten, du maler, kan måske bruges til pynt eller som julegaver. Kig forbi og få inspiration til metoder og materialer. Mal med poscatuscher eller pensler. Vi stiller sten, maling og tuscher til rådighed, men du er dog meget velkommen til selv at medbringe egne sten. Vi har masser af motiver til inspiration. Arrangementet er gratis og for alle. Børn under 6 år skal dog være i selskab med en voksen. Husk tilmelding.
Tid og sted: kl. 15.30-17 på Give Bibliotek, Rådhusbakken 9, 7323 Give
Billetbestilling og yderligere information

15. december: Julehalbal i Brunmosehallen i Ødsted
Julen er en fest og det bliver det bestemt også til dette års julefest i Brunmosehallen, når Ammitsbøl Skytte, Gymnastik & Idrætsforening inviterer til julehalbal. Der er lagt op til en god aften med lækker mad fra Idashøj og skøn musik og sang fra DJ Bosse og Bamse kopibandet "Vil du Danse".
Entré: kr. 289
Tid og sted: kl. 18.30 i Brunmosehallen, Mølkærparken 5, Ødsted, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

16. december: Ja, ja nemlig – Juleforestilling for børn på Vejle Bibliotek
Der var en gang en mand og en kone. De to var altid alene, selv om de boede i en storby, hvor der var masser af folk. De gik for sig selv og kendte ikke et menneske. Men en dag frøs de om ørerne, og så købte de en tophue hver. Og så kunne man pludselig se dem - eller rettere, man kunne se deres huer ... Kom og bank på døren og hør en historie. Om en mand og en kone, som bliver til rigtige nisser.
Entré: kr. 25
Tid og sted: kl. 10.00-10.45 og 11.30-12.15 på Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

16. december: Julehygge i Egtveds butikker
Egtveds butikker julehygger og har sørget for gode tilbud på julegaverne. Du kan også vinde masser af flotte præmier – kom og drej på lykkehjulet i Egtveds butikker og se om du er heldig.
Tid og sted: kl. 10-15 i Egtved by
Læs mere

16. december: Julesang i Sct. Nicolai Kirke i Vejle
Skal stemmebåndene pudses af til juleaften eller skal julesangene lige repeteres, så mød op til en hyggelig eftermiddagstime i Sct. Nicolai Kirke. Her kan du synge med på mange af julens kendte julesalmer og måske også lære en af de nyere. Det er sognepræst Karsten Petersen, der vælger og præsenterer julesalmerne.
Fri entré
Tid og sted: kl. 15 i Sct. Nicolai Kirke, Kirketorvet 1, 7100 Vejle
Læs mere

16. december: Vintersolhverv i Jernaldermiljøet i Vingsted
Inden kristendommen har vi sikkert fejret "hjul" i stedet for jul med årets hjul som omdrejningspunkt. Jernalderlandsbyen i Vingsted inviterer på årets korteste dag til en varm og højtidelig vintersolhvervsfest med fortællinger, sang og musik samt lidt god mad og en stemningsfuld ceremoni ved søen. Mest for voksne og familier med lidt større børn. Arrangementet varer i ca. 3 timer. BEMÆRK: Tilmeldingsfrist 14/12.
Entré: Børn kr. 40 / Voksne kr. 80
Tid og sted: kl. 15-18 i VejleMuseernes jernalderlandsby, Skyttevej 12, 7182 Bredsten. Følg skiltene til jernaldermiljøet fra landevejen gennem Vingsted.
Læs mere

16. december: Julehygge, dans og musik med The Ute Due på Jerlev Kro
Bjarke Rasmussen med The Ute Due vil spille salen op med kendte numre til en festlig aften på Jerlev Kro. Inden da er der stor julebuffet og aftenens sluttes af med natmad.
Entré: kr. 635
Tid og sted: kl. 18-02 på Jerlev Kro, Vilstrupvej 4, 7100 Vejle
Læs mere

27. december: Julemotionstur fra Søndermarkshallen i Vejle
Mange familier har gjort det til en tradition at gå Vandreforeningen Fodslaws julemotionstur og få frisk luft og motion ovenpå julens mange måltider. Der er 2 afmærkede ruter på 5 og 10 km. Alle kan deltage.
Deltagelse: kr. 20
Tid og sted: kl. 10 fra Søndermarkshallen, Søndermarksvej 119, 7100 Vejle
Læs mere

31. december: Vejle Nytårsbad 2017
Vejle Nytårsbad gentager succesen og inviterer vinterbadere til en festlig og frisk start på nytårsaften, som samtidig støtter op om et godt formål, da overskuddet fra billetsalget går til Make-A-Wish Ønskefonden. Medbring håndklæde og badetøj og gerne udklædning. Vejle Nytårsbad garanterer for koldt vand og efter en forfriskende dukkert er der champagne, kransekage, musik og godt selskab.
Pris: kr. 50
Tid og sted: kl. 14 ved Albuen Strand, Tirsbæk Strandvej 22, 7100 Vejle
Billetbestilling og yderligere information

7. januar: Den 37. Nytårstur i Vejle
Få en dejlig gåtur ovenpå decembers julemad med Gangsportsforeningen Wæthæl. Der er fire distancer på ca. 3, 6, 12, 17 og 25 km. Fra klokken 8:15 serveres der 1 kop kaffe, et rundstykke, ost, marmelade, samt en lille én til halsen (kr. 25). Efter traveturen kan der købes et par sildemadder og en kølig dram.
Deltagelse: kr. 20-30
Tid og sted: mellem kl. 9 og 11 fra Midtbyskolen, Langelinies afd., Sidebygningen, Strandgade 2 C, 7100 Vejle
Læs mere

Del denne side

VejleMuseernes julekalender: Nisserne ved Ravningbroen

Vejle får sin egen julekalender i år. Der er nisser, arkæologi og historie i luften. Følg med fra 1. december.

Jul i Bindeballe Købmandsgård

Alle dage: Kom i julestemning på den flot pyntede historiske købmandsgård. Kaffe, kage og andet godt kan købes.
Periode: 01.11.-23.12.
Læs mere

Jul på Give-Egnens Museum

Dagligt: "Jul i Legeland" viser legetøj i lange baner fra de sidste hundrede år. Udstillingen er opbygget med en hel gade af legetøj. I og omkring gaden, kan der spilles og leges.
Periode: 28.11. - 07.01.

Weekender: Oplev levendegørelse i udstillingerne, julegaveværksted, det store julekagekaffebord og se juleudstillingen "Jul i Legeland".
Periode: 2.12. - 17.12.
Læs mere

Vægterne på juletur i Vejle

Vejles stemningsfulde vægtere synger sig gennem Vejles pyntede gader.
Rute: Søndertorv - Vestergade - Søndertorv
Periode: 26.11 samt 2.-3., 9.-10. og 16.-23.12. kl. 14-16

Skøjtebanen i Vejle

På Vejles populære udendørs skøjtebane i Mariaparken er der plads til udfoldelse. Skøjter kan lejes.
Periode: 26.11 - 19.02
Læs mere

Film i biografen

Læn dig godt tilbage i biografsædet og nyd filmene
Lido Biograferne, Vejle
Byens Bio, Jelling