Det historiske Vejle

I Vejle kommer du helt tæt på Danmarkshistorien. Både stenalderen, bronzealderen, jernalderen, vikingetiden og den nyeste tid er synlig her. Til højdepunkterne hører Jelling Monumenterne, der er verdenskulturarv, den gådefulde Ravningbro, Egtvedpigens Grav, Vingsted Jernaldermiljø og den forhistoriske Hærvej. Kirketårne, slotte og herregårde sætter sit præg på landskabet. Gå heller ikke glip af de spændende museer, der har hver sin historie at fortælle. Gå f.eks. på opdagelse i Vejles kulturhistoriske museum i de gamle spinderihaller og oplev nostalgi i Bindeballe Købmandsgård. Eller dyk ned i et af de lokalhistoriske museer.

VejleMuseerne - Kulturmuseet Spinderihallerne

Museer og samlinger

Gå på opdagelse i Vejles kulturhistoriske museum. Oplev nostalgi i Bindeballe Købmandsgård. Tag tilbage til hedebondens liv på Give-Egnens Museum. Eller dyk ned i et af de lokalhistoriske museer.

Engelsholm Slot

Slotte og herregårde

Slotte og herregårde dominerer landskabet med deres storslåede bygninger, vidtstrakte jorde, skove og smukke alléer, og de har alle en spændende historie at fortælle.

Vejle Rådhus

Historiske bygninger

De historiske bygninger beretter om Vejles spændende fortid. Fra en tid med store købmandsgårde, mølledrift og industrialisering. Vejles ældste bygning er Sct. Nicolai Kirke fra ca. 1250.

Jelling-monumenterne - Jelling Stenene

Historiske seværdigheder

Rejs tilbage i historien og oplev "Danmarks Dåbsattest" i Jelling. Tag på opdagelse på den forhistoriske Hærvej, i jernalderbyen i Vingsted eller ved den gådefulde Ravningbro.

Vikingemarked ved Jelling Højene

Vikingerne i Jelling

I 900-årene lod Kong Harald Blåtand Danmarks dåbsattest indmejsle på en runesten i Jelling og opførte to gravhøje og en kirke på stedet. Jelling-monumenterne er i dag verdenskulturarv.