Kunst og arkitektur

Landets førende arkitekter har sat deres præg på Vejles arkitektoniske udtryk. Vejle midtby fremstår i dag med et spændende og varieret bymiljø med markante bygninger som Bølgen og Fjordenhus på Vejles havnefront, De Fem Søstre, Den Hvide Facet, Den Grønne Smaragd, Spinderihallerne og Bryggen. En imponerende samling af grafisk og dansk kunst kan opleves på Vejle Kunstmuseum. Mens gallerierne og de åbne værksteder byder på en mangfoldighed af kunst. Snyd heller ikke dig selv for Robert Jacobsens enorme landskabsskulptur i Tørskind Grusgrav eller de unikke skulpturer i Skulpturbyen Give.

Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum

En af kunstmuseets mange stoltheder er de ca. 50 raderinger af Rembrandt. Nyd også den imponerende samling af dansk kunst i det stilfulde og smukt renoverede museum.

Bølgen

Arkitektur i Vejle

Bølgen. Fjordenhus. Vejles havnefront. Spinderihallerne. De Fem Søstre. Tróndur. Bryggen. Vejle Musikteater. Vejle er en populær tumleplads for landets førende arkitekter.

Galleri Søhuset

Gallerier og kunsthåndværkere

Oplev kunst i lange baner, former og stilarter udstillet i spændende omgivelser. Eller følg tilblivelsen af unikke kunstværker i de arbejdende værksteder.

Solhjul. Kunstner: Bo Karberg

Skulpturbyen Give

Over 75 unikke skulpturer forskønner Gives gader, pladser og torve. Oplev kunst, der skaber liv og atmosfære og rammer dine følelser. Kunst udformet af kunstnere fra hele landet.