Kunst og arkitektur

Landets førende arkitekter har sat deres præg på Vejles arkitektoniske udtryk. Vejle midtby fremstår i dag med et spændende og varieret bymiljø med markante bygninger som Bølgen og Fjordenhus på Vejles havnefront, De Fem Søstre, Den Hvide Facet, Den Grønne Smaragd, Spinderihallerne og Bryggen. En imponerende samling af grafisk og dansk kunst kan opleves på Vejle Kunstmuseum. Mens gallerierne og de åbne værksteder byder på en mangfoldighed af kunst. Snyd heller ikke dig selv for Robert Jacobsens enorme landskabsskulptur i Tørskind Grusgrav eller de unikke skulpturer i Skulpturbyen Give.

Fjordenhus

Vejles vartegn

Vejle udmærker sig ved at have hel fem vartegn: Vejle Vindmølle, Vejlefjordbroen, Bølgen, Fjordenhus og den farvestrålende paraplyhimmel i Vejle Midtpunkt.

Bølgen

Arkitektur i Vejle

Bølgen. Fjordenhus. Vejles havnefront. Spinderihallerne. De Fem Søstre. Tróndur. Bryggen. Vejle Musikteater. Vejle er en populær tumleplads for landets førende arkitekter.

Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum

En af kunstmuseets mange stoltheder er de ca. 50 raderinger af Rembrandt. Nyd også den imponerende samling af dansk kunst i det stilfulde og smukt renoverede museum.

Landskabsskulptur i Tørskind Grusgrav

Landskabsskulptur af Robert Jacobsen

Billedhuggeren Robert Jacobsen har i samarbejde med den franske skulptør Jean Clareboudt omdannet den tidligere grusgrav i Tørskind til en imponerende skulpturpark.

Galleri Søhuset

Gallerier og kunsthåndværkere

Oplev kunst i lange baner, former og stilarter udstillet i spændende omgivelser. Eller følg tilblivelsen af unikke kunstværker i de arbejdende værksteder.

Solhjul. Kunstner: Bo Karberg

Skulpturbyen Give

Over 75 unikke skulpturer forskønner Gives gader, pladser og torve. Oplev kunst, der skaber liv og atmosfære og rammer dine følelser. Kunst udformet af kunstnere fra hele landet.

Vejle Rådhus

Historiske bygninger

De historiske bygninger beretter om Vejles spændende fortid. Fra en tid med store købmandsgårde, mølledrift og industrialisering. Vejles ældste bygning er Sct. Nicolai Kirke fra ca. 1250.

Engelsholm Slot

Slotte og herregårde

Slotte og herregårde dominerer landskabet med deres storslåede bygninger, vidtstrakte jorde, skove og smukke alléer, og de har alle en spændende historie at fortælle.