Gå til indhold
©  Foto:

Tour de France

Verdens største cykelløb, Tour de France, gæster Vejle d. 3. juli 2022. Det tre uger lange løb betragtes som en af de hårdeste og mest prestigefyldte konkurrencer.

Tour de France blev første gang kørt i 1903, og har altså en lang historie bag sig. Det historiske løb byder på Grand Départ i Danmark i 2022, hvor de 3 første etaper skal køres.

1. etape vil forgå i København og har en længde på 13 km. I København er der flere cykler end indbyggere, og den københavnske cykelkultur vil sætte rammen for starten af Grand Départ.

2. etape vil køres fra Roskilde til Nyborg på en 190 km lang rute, der bl.a. vil føres over Storebæltsbroen, og seerne vil få et indblik i den flotte natur som Sjælland og Fyn har at byde på.

3. etape starter i Vejle og slutter i Sønderborg med en rute på 182 km. Ruten vil føre rytterne og seerne forbi ikke én, men to UNESCO Verdensarvssteder, nemlig Jelling-monumenterne og Christiansfeld. I Jelling står Danmarks Dåbsattest samt beviset for, at vikingekongen Harald Blåtand sagde farvel til de nordiske guder og ja til den kristne gud. Monumenterne bidrager til den samlede fortælling om Danmark som Grand Départ, og der er bestemt lagt an til en spændende tour-start og en enestående oplevelse for alle.