skip_to_main_content

Vandretur med guide - Oplev Munkebjergskoven

Tag på vandretur med guide i Munkebjergskoven. Skoven er kendt for sin vilde natur og de storslåede udsigter. Det siges også at bøgetræerne i Munkebjergskoven er nogle af de første til at springe ud, når foråret bryder løs i Danmark.

Turen tager sit udgangspunkt ved Munkebjerg Hotel. Herfra vandres der i kuperet terræn, på kanten af en kæmpe gletcher med mange dybe og snævre smeltevandsslugter, skabt kort efter den sidste istid for 14.000 år siden. Den berømte taksbevoksning, som i dag er totalt fredet kan opleves og er er flere orkidé-arter, som vokser vildt i skoven. Munkebjergskovens dyreliv er noget helt specielt. Man kan være heldig at møde hulduen og sortspætten i skoven, hvor også den sjældne og truede hasselmus bygger sin rede.

I skoven findes også Troldens Sten, med det store håndaftryk og turen afsluttes ved hotellet efter en tur op ad den 218 trin lange og stejle Munkebjerg trappe. Undervejs på turen vil guiden også fortælle om hotellets historie med piccoloen og æslet Moses, som i gamle dage fragtede gæsternes bagage op til hotellet, samt kunstnerne, som blev kaldt Munkebjerg-malerne. 

Billetter til denne tur bestilles online. Nogle gennemføres på dansk, nogle på engelsk - flaget afslører hvilket sprog. Vil du gerne selv vælge dato for vandringen er det altid en mulighed. Timepriser findes under de enkelte guider.