Bølgen

Vandretur med guide - Vandets Vejle. Levevej, arkitektur, ven eller fjende

Foto: Mads Fjeldsø Christensen
Begivenheder
Begivenheder
Tag med på en spændende byvandring i Vejle, hvor vandet og dets betydning for byen er fortællingens kerne. Helt tilbage fra dengang hvor Vejle, som kommer af vadested, fik sit navn, til i dag hvor vandet inspirerer byens storslåede arkitektur, men også giver udfordringer i form af oversvømmelser.
Adresse

Banegårdspladsen 6

7100 Vejle

Kontakt

Med start på Banegårdspladsen, foran VisitVejle, ses det på denne byvandring at vandet på mange måder har formet, og bliver ved med at forme Vejle. Fortid, nutid og fremtid, natur, industri og arkitektur knyttes sammen i en fortælling om Vejles opståen ved åens udmunding, om industri der drives af vandkraft, men også et søfartens Vejle. 

Vandet er også tema for byens mest iøjenfaldende arkitektur, Bølgen og Fjordenhus, og vandets stigen som konsekvens af klimaforandringer og byens Resciliens planlægning og udsathed.

På byvandringen fortælles den store og mangeartede fortælling om Vandets Vejle når turen går forbi sluserne, åen, de lavtliggende områder, Spinderihallerne og havnefronten. Turen sluttes af ved Økolariet, som har en fin illustration af forskellige scenarier for oversvømmelser af Vejle. Der er mulighed for gratis adgang i Økolariets åbningstid efter byvandringen.

Billetter til denne tur bestilles online. Nogle gennemføres på dansk, nogle på engelsk - flaget afslører hvilket sprog. Vil du gerne selv vælge dato for vandringen er det altid en mulighed. Timepriser findes under de enkelte guider.

Adresse

Banegårdspladsen 6

7100 Vejle

Åbningstider

16 Jul 20 / 16 Jul 20

Thu

10:00 -

23 Jul 20 / 23 Jul 20

Thu

10:00 -

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af