VisitVejle

Jernaldermiljøet i Vingsted

Tag med på en tidsrejse tilbage til år 0 og de efterfølgende århundreder. Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse.

Livet i jernalderen var et liv i pagt med naturen, underlagt årstidernes skiften og gudernes humør. Dagen igennem arbejdede man for at overleve. Dyrene og markerne skulle passes, og i naturen omkring skulle der samles bær og urter. Smeden, pottemageren, væveren og de andre håndværkere lavede og reparerede tøj og redskaber. Det meste til brug i landsbyen, men også til at bytte eller sælge, når en handelsmand fra fjerne egne kom forbi. 

Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov. Her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene!

Find det næste arrangement på vejlemuseerne.dk/jernalderen

Området er altid åbent for vandreture og oplevelser på egen hånd. Husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er arrangementer og andre aktiviteter. 

Jernaldermiljøet i Vingsted er en del af Vejlemuseerne. Find alle aktuelle udstillinger og arrangementer på www.vejlemuseerne.dk.