Fjordenhus

Fjordenhus er Olafur Eliassons nye ikoniske bygning på Vejles havnefront og hovedsæde for Kirk Kapital A/S. Bygningen er den verdenskendte kunstners første bygningsværk og vil helt sikkert blive et nyt vartegn for Vejle. Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen alle dage kl. 7-24. Det er endda også muligt at flyde gennem i kajak.

Den markante bygning i havnebassinet i Vejle er på 9.000 kvadratmeter og består af fire sammenhængende cylindre, der med en højde på 28 meter rejser sig op af vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og Vejle centrum. Kunst og arkitektur er smeltet sammen i det nyskabende Fjordenhus som det er Studio Olafur Eliassons tanke skal indgå i en konstant dialog med det omsluttende hav. Afhængigt af hvor man er i bygningen vil der således være forskellige vinkler og udsyn til fjordens bredder og havnen, indrammet af buede åbninger og vinduer. Mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind.

Kirk Kapitals kontorer befinder sig på de tre øverste etager. Øverst på bygningen er der et grønt tag med beplantning og solceller. Om natten er Fjordenhus oplyst indefra og minder om et fyrtårn.

Fjordenhus er en sammentrækning af fjordens hus og henviser til bygningens placering i vandet ud for Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv der har navngivet bygningen.

Fjordenhus blev indviet lørdag den 9. juni 2018.

Fjordenhus' åbningstider
Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen alle dage kl. 7-24. Adgangen sker via broen fra Havneøen.

Guidede ture
Rundvisninger for enkeltpersoner:
- I perioden januar til april 2019 (alle ture i 2018 er udsolgt) tilbyder VejleMuseerne flere gange ugentligt offentlige rundvisninger i Fjordenhus. Der er rundvisninger kl. 15.30 og 17.00 tirsdage, torsdage og fredage samt kl. 10.00, 11.30 og 13.00 i weekender og på helligdage. En guidet tur koster kr. 50 pr. person.
Se ledige datoer og køb billet på vejlemuseerne.dk/fjordenhus

Rundvisninger for grupper:
- I perioden januar til april 2019 (alle ture i 2018 er udsolgt) tilbyder VejlesMuseerne mandage og onsdage grupperundvisninger i Fjordenhus for op til 25 personer. Grupper på mere end 25 personer kan tilkøbe en ekstra guide. Kontakt museerne@vejle.dk for yderligere information. Alle rundvisninger ligger på faste tidspunkter, og det er ikke muligt at booke ture på andre tidspunkter end de annoncerede. Rundvisningerne bookes og betales samlet, og der sælges ikke enkeltbilletter. En grupperundvisning koster kr. 600.
Se ledige datoer og køb billet på vejlemuseerne.dk/fjordenhus

Alle rundvisninger omfatter Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen og andre dele af bygningen, hvortil der normalt ikke er offentlig adgang. Det kan være kontorerne på 1. sal, kantinen eller kælderen, hvor du forlader Fjordenhus ud under Vejle Fjord. Selve ruten afgøres på dagen under hensyntagen til at Fjordenhus også er en arbejdsplads.

Alle rundvisninger varer ca. 60 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus.

Del denne side

Opdateret af:

VisitVejle visitvejle@vejle.dk
 

Kontakt

Adresse

Havneøen 1
7100 Vejle

Fakta

  • Type

    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.55499603
Latitude : 55.70590664