Fjordenhus

Fjordenhus er Olafur Eliassons nye ikoniske bygning på Vejles havnefront og hovedsæde for Kirk Kapital A/S. Bygningen er den verdenskendte kunstners første bygningsværk og allerede et kendt vartegn for Vejle. Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen alle dage kl. 7-24. Det er endda også muligt at flyde gennem i kajak.

Den markante bygning i havnebassinet i Vejle er på 9.000 kvadratmeter og består af fire sammenhængende cylindre, der med en højde på 28 meter rejser sig op af vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og Vejle centrum. Kunst og arkitektur er smeltet sammen i det nyskabende Fjordenhus som det er Studio Olafur Eliassons tanke skal indgå i en konstant dialog med det omsluttende hav. Afhængigt af hvor man er i bygningen vil der således være forskellige vinkler og udsyn til fjordens bredder og havnen, indrammet af buede åbninger og vinduer. Mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind.

Kirk Kapitals kontorer befinder sig på de tre øverste etager. Øverst på bygningen er der et grønt tag med beplantning og solceller. Om natten er Fjordenhus oplyst indefra og minder om et fyrtårn.

Fjordenhus er en sammentrækning af fjordens hus og henviser til bygningens placering i vandet ud for Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv der har navngivet bygningen.

Fjordenhus blev indviet lørdag den 9. juni 2018.

Fjordenhus' åbningstider
Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen alle dage kl. 7-24. Adgangen sker via broen fra Havneøen.

Guidede ture
Rundvisninger for enkeltpersoner:
- VejleMuseerne tilbyder flere gange ugentligt rundvisninger i Fjordenhus. Der er foreløbig sat billetter til salg til den 30. august 2020. Der er rundvisninger tirsdage kl. 17.00 og 18.30, onsdage kl. 15.30, 17.00 og 18.30, samt i weekender og på helligdage kl. 10.00, 11.30 og 13.00. Bemærk: indtil september 2019 er mange datoer allerede udsolgt. En guidet tur koster kr. 50 pr. person (gratis indtil 4 år).
Se ledige datoer og køb billet på vejlemuseerne.dk/fjordenhus

Rundvisninger for grupper:
- Grupper henvises til at købe alle billetter til en af de udbudte ture. Der er plads til op til 25 personer pr. rundvisning. Som udgangspunkt ligger alle rundvisninger på faste tidspunkter, og det er ikke muligt at booke ture på andre tidspunkter end de annoncerede. Det er kun undtagelsesvist muligt at booke grupperundvisninger på andre/senere tidspunkter end de annoncerede - du kan forespørge ved at udfylde formularen for grupperundvisninger.

Alle rundvisninger omfatter Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen og andre dele af bygningen, hvortil der normalt ikke er offentlig adgang. Det kan være kontorerne på 1. sal, kantinen eller kælderen, hvor du forlader Fjordenhus ud under Vejle Fjord. Selve ruten afgøres på dagen under hensyntagen til at Fjordenhus også er en arbejdsplads. Bemærk at de guidede ture ikke er egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere, da adgangen til 1. sal/kælderen foregår via trapper. Ligesom det ikke er muligt at medbringe barnevogne og klapvogne.

Alle rundvisninger varer ca. 60 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus.

Parkering ved Fjordenhus
Der er 1 times gratis parkering på pladsen foran Fjordenhus. Derudover er der flere offentlige parkeringspladser i området (typisk 3 timers gratis parkering).

Del denne side

Opdateret af:

VisitVejle visitvejle@vejle.dk
 

Kontakt

Adresse

Havneøen 1
7100 Vejle

Fakta

  • Type

    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.55499603
Latitude : 55.70590664