Fjordenhus

Fjordenhus er Olafur Eliassons nye ikoniske bygning på Vejles havnefront og hovedsæde for Kirk Kapital A/S. Bygningen er den verdenskendte kunstners første bygningsværk og vil helt sikkert blive et nyt vartegn for Vejle. Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen alle dage kl. 7-24. Det er endda også muligt at flyde gennem i kajak.

Den markante bygning i havnebassinet i Vejle er på 9.000 kvadratmeter og består af fire sammenhængende cylindre, der med en højde på 28 meter rejser sig op af vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og Vejle centrum. Kunst og arkitektur er smeltet sammen i det nyskabende Fjordenhus som det er Studio Olafur Eliassons tanke skal indgå i en konstant dialog med det omsluttende hav. Afhængigt af hvor man er i bygningen vil der således være forskellige vinkler og udsyn til fjordens bredder og havnen, indrammet af buede åbninger og vinduer. Mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind.

Kirk Kapitals kontorer befinder sig på de tre øverste etager. Øverst på bygningen er der et grønt tag med beplantning og solceller. Om natten er Fjordenhus oplyst indefra og minder om et fyrtårn.

Fjordenhus er en sammentrækning af fjordens hus og henviser til bygningens placering i vandet ud for Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv der har navngivet bygningen.

Fjordenhus blev indviet lørdag den 9. juni 2018.

Fjordenhus' åbningstider
Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen alle dage kl. 7-24. Adgangen sker via broen fra Havneøen.

Guidede ture
Offentlige omvisninger (bemærk at nedenstående ture p.t. er udsolgt - 2019-turene sættes til salg i løbet af december):
- I perioden 1. oktober til 21. december 2018 tilbyder VejleMuseerne flere gange ugentligt offentlige omvisninger. Alle omvisningerne omfatter både Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen og 1. salen, hvortil der normalt ikke er offentlig adgang. Der er omvisninger kl. 15.30 og 17.00 tirsdage, torsdage og fredage samt kl. 10.00 og 11.30 lørdage og søndage. Book din tur på vejlemuseerne.dk/fjordenhus

For grupper (bemærk at nedenstående ture p.t. er udsolgt - 2019-turene sættes til salg i løbet af december):
- I perioden 1. oktober til 21. december 2018 tilbyder VejleMuseerne mandage og onsdage gruppeomvisninger for op til 25 personer. Alle omvisningerne omfatter både Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen og 1. salen, hvortil der normalt ikke er offentlig adgang. Disse omvisninger bookes og betales samlet, og der sælges ikke enkeltbilletter. En gruppeomvisning i Fjordenhus koster kr. 600. Se datoer og book din tur

- Omvisningerne i Fjordenhus ligger på faste tidspunkter, og det er ikke muligt at booke ture på andre tidspunkter end de annoncerede. Grupper på mere end 25 personer, der ønsker en omvisning, kan tilkøbe en ekstra guide i forbindelse med køb af alle 25 billetter til en af de udbudte ture. Kontakt museerne@vejle.dk for yderligere information.

Alle omvisninger varer ca. 60 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus.

Del denne side

Opdateret af:

VisitVejle visitvejle@vejle.dk
 

Kontakt

Adresse

Havneøen 1
7100 Vejle

Fakta

  • Type

    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.55499603
Latitude : 55.70590664