Fjordenhus

Fjordenhus er Vejles nye ikoniske bygning på Vejles havnefront. Det er den verdenskendte kunstner, dansk-islandske Olafur Eliasson, der står bag bygningen i havnebassinet. Bygningen er hovedsæde for Kirk Kapital A/S og vil helt sikkert også blive et nyt vartegn for Vejle. Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen store dele af døgnet og man kan endda flyde gennem i kajak.

Den markante bygning er på 9.000 kvadratmeter og består af fire sammenhængende cylindre, der med en højde på 28 meter rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og Vejle centrum. Kunst og arkitektur er smeltet sammen i det nyskabende Fjordenhus som det er Studio Olafur Eliassons tanke skal indgå i en konstant dialog med det omsluttende hav. Afhængigt af hvor man er i bygningen vil der således være forskellige vinkler og udsyn til fjordens bredder og havnen, indrammet af buede åbninger og vinduer. Mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind.

Kirk Kapitals kontorer befinder sig på de tre øverste etager. Øverst på bygningen er der et grønt tag med beplantning og solceller. Om natten er Fjordenhus oplyst indefra og minder om et fyrtårn.

Fjordenhus er en sammentrækning af fjordens hus og henviser til bygningens placering i vandet ud for Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv der har navngivet bygningen.

Der er offentlig adgang til Olafur Eliassons kunstværker i stueetagen kl. 7-24. Adgangen sker via broen fra Havneøen.

Fjodenhus blev indviet lørdag den 9. juni 2018.

Guidede ture
Offentlige omvisninger: 
VejleMuseernes guidede ture er udsolgt, men der bliver snart sat flere ture til salg. Følg med her på siden.

For grupper:
- På udvalgte dage kan der bookes gruppeomvisninger for op til 25 personer, hvor inspektører fra VejleMuseerne vil fortælle om bygningen og Olafur Eliassons kunstværker.. Disse omvisninger bookes og betales samlet, og der sælges ikke enkeltbilleter. En gruppeomvisning i Fjordenhus koster kr. 600. Se datoer og book din tur
- Ønsker I en gruppeomvisning på et andet tidspunkt end de fastsatte ture eller er I en større gruppe (over 25 personer skal have flere guider/tidspunkter) kan I kontakte VejleMuseerne på museerne@vejle.dk for en specialaftale.

Alle omvisninger varer ca. 50 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus.

Del denne side

Opdateret af:

VisitVejle visitvejle@vejle.dk
 

Kontakt

Adresse

Havneøen 1
7100 Vejle

Fakta

  • Type

    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.55499603
Latitude : 55.70590664