©  Foto:

Kulturmuseet

Oplev hvordan den verden vi kender i dag, blev skabt med spændende og sjove udstillinger. Gratis adgang.

Særudstillinger 2024
MAD – Et spisekammer fyldt med Danmarkshistorie for hele familien. (Indtil 25.08.24)
CAMPING – Pak teltet og tag med på ferie i fortiden. (01.06.24 - 29.09.24)
DE FØRSTE KONGER – Det første, glemte kapitel i Danmarks historie (Åbner 10.10.24)

Fascinerende moselig
Mød et af verdens bedst bevarede moselig: Haraldskærkvinden. I den stemningsfyldte udstilling træder I ind i mosen, hvor hun blev ofret og holdt fast med kroge for mere end 2.000 år siden.

I museets otte meter lange arkæologiske gravekasse kan børnene udgrave skeletter og gå på skattejagt med metaldetektor. De mange fascinerende genstande fra jernalderen fortæller om tiden hvor de første landsbyer opstår.

Arbejdsliv og natteliv
Oplev hvordan industrialiseringen skabte den verden vi kender i dag, med frihed, overflod og global klimakrise. Og tag med på Crazy Daisy anno 1990-2010, i udstillingen om nattelivets historie!

Leg med historien
Alle museets udstillinger har sjove aktiviteter for børn. Den indendørs baggård indbyder til leg for børn og barnlige sjæle. Her må du hoppe, klatre og lege med det hele. Kravl i stilladserne, styr kranen, og brug bomuldsvægten.

Arrangementer Vejlemuseerne
Find informationer omkring guided ture, foredrag og masser af arrangemneter for hele familien på de forskellige Vejle museer, her i blandt Vejle kuntsmuseum. Klik på dette link: Arrangementer - Vejlemuseerne