©  Foto:

Sct. Norberts Kirke

Sct. Norberts Kirke er Vejles katolske kirke, som ligger centralt i Vejle sammen med Sct. Norberts skole. Kirken er bygget i 1922-1924 i neogotisk stil.

Præsteboligen er en naturlig del af byggeriet. Arkitekt F. Wipfler fra Odense har evnet at få alle bygningens elementer til at indgå i et harmonisk hele. De indviede oblater opbevares i korets bagvæg. Lågen er en keramisk mosaik udført af tidligere sognepræst Willem Wuyts. Den lille røde lampe er tændt, når Kristi Legeme er til stede i tabernaklet.

Kirkebænkene, dørene, skriftestolen og altret er udskåret i slavonisk eg af den belgiske billedskærer Goeteyne. I altret findes der seks relieffer, fire evangelistsymboler, og to Kristussymboler.

Døbefonten, en gammel antik kumme af marmoragtig kalksten, hviler på en firkantet granitsøjle.

De to figurer, Jomfru Maria med barnet, til venstre, og Jesus, fremstillet som Den gode Hyrder, til højre for korpartiet, er udskåret i træ og udført i Oberammergau i Bayern.

14 Korsvejsstationer (1992) er udført af maleren og jesuitterpateren Adolf Meister, Århus.

Det pneumatiske orgel med 11 stemmer, 2 manualer og pedal er bygget 1939 af Marcussen & Søn, Aabenraa.

Glasmalerier i seks af kirkens vinduer er alle udført af maleren Nis Schmidt: fire spidsbuede vinduer i kirkens kor (1974), et cirkelvindue (1987) bag orglet og et spidsbuet vindue (2002) i det tidligere dåbskapel.  Her ses ligeledes et krucifiks og en skulptur af kirkens værnehelgen Sankt Norbert.  Krucifikset og figuren blev tegnet af Nis Schmidt og udført i grønpatineret bronze i anledning af menighedens 100 års jubilæum i 2004.