©  Foto:

Sirius Observatoriet

Kom og få et uforglemmeligt kik til Månen, planeterne og stjerner her på Sirius observatoriet. Kikkerten er en 2m lang refraktor, der som udgangspunkt forstørrer 50 gange og derfor er velegnet til observation af vores solsystem, stjernehobe, stjernetåger, dobbeltstjerner mm.

Sirius Observatoriet har en interessant mindre samling af instrumenter samt byggesten fra Hven. Observatoriet blev opført i 1923 af Elektroinstallatør Møller Nicholaisen. Han var en aktiv amatørastronom, hvilket dog ikke forhindrede ham i at gøre internationalt anerkendte observationer.

Observatoriet er åbent mandag aften kl 20-22 i månederne februar, marts, oktober og november under forudsætning af at der er klart vejr.

I uge 42 og uge 7 er der nogle gange ferielukket, men I er velkomne til at sende en mail eller en sms for at høre om der er åbent. Hvis I er en gruppe (skoleklasse, spejdergruppe eller bare interesserede) er I også velkomne til at ringe eller skrive og lave en særlig aftale på et aftalt tidspunkt. Der er gratis adgang.

Observatoriets personale kan kontaktes på telefon: Kirsten Kragbak: +4560207553 og Anders Misfeldt: +4560207564.