©  Foto:

Syd om Vejle Fjord - Panoramarute 9

Tag den lokale cykelrute syd om Vejle Fjord - Panoramarute 9, som er en 43 km lang rundtur. Her kan du flere steder nyde den gode udsigt over Fjorden, køre igennem smukke skovområder som Munkebjerg Skov, se Mørkholt strand og tage turen forbi Vejles centrum.

Fra Mørkholt går turen til Brejning, hvor de smukt restaurerede Kellerske Anstalter præger landskabet. I Brejning kan benene strækkes og turens første pause nydes ved den runde lystbådehavn. Tilbage i sadlen går turen ad små veje med kig til fjorden videre til Andkær Vig, hvorefter turen går gennem skov og langs mark.

Drej ind ad Munkebjergvej til Munkebjerg og snyd ikke dig selv for udsigten over Vejle Fjord, før turen går ned ad serpentinevejen til Ibæk Strandvej. Her kører du så godt som i vandkanten af fjorden til Vejle, hvor der er rig mulighed for at udforske byen. Ruten fra Vejle følger rute 57 til Andkær og over jernbanen til Toftum og Gauerslund Kirke. Drej af mod Gauerslund og kør videre ad Skikballevej, langs golfbanen, til højre ad Stistedvej og hjem imod Mørkholt igen.

Syd om Vejle Fjord er et turforslag, og er ikke skiltet. Ruten bliver også kaldet for en Panoramarute, da du vil opleve vide udsigter, men også små skjulte steder, der indbyder til ro, nærvær og fordybelse.

Det tager lige lidt over 3 timer at cykle turen syd om Vejle Fjord.


Download ruten til GPS