Vores arbejde med bæredygtighed

VisitVejle&VisitVejle
Foto:Elliott Hope Studio&Mads Hansen

I VisitVejle arbejder vi fokuseret på at gøre turismen mere bæredygtig og fik i 2021 certificeringen Green Tourism Organisation. Men hvordan arbejder vi egentlig bæredygtigt? 

Vores ønske er at skabe en bæredygtig destination fyldt med gode oplevelser, passion, gastronomi og afslapning. Det vil vi gøre gennem vores tror på at ærlige og bæredygtige relationer til erhvervslivet skal være drevet af respekt og åbenhed. At vi i en foranderlig verden går foran og vil inspirere og vejlede til hvordan erhverv og turister sammen kan være med til at skabe en grønnere destination og verden. Specielt vil vi arbejde med det gode værtskab, der har afsæt i det nære og lokale, som skaber stedbundne produkter. 

Sådan forstår vi bæredygtighed

Helt grundlæggende forstår vi at bæredygtighed ikke er noget der skabes over natten, samtidig kan det være svært at definere. Derfor har vi opsat seks forståelsespunkter. 

  • Vi ser bæredygtighed som en kontinuerlig udviklingsproces, hvor vi konstant bliver klogere og bedre. 

  • Vi ser vores VisitVejle-netværksmedlemmer og lokale turismevirksomheder som samarbejdspartnere – og hjælper dem målrettet med den grønne omstilling. 

  • Vi vil kommunikere åbent og ærligt om vores og erhvervets proces med bæredygtighed. 

  • Vi er ambitiøse og mener, at bæredygtighed både er en lokal, national og international indsats. Derfor er VisitVejle en aktiv medspiller i nationale såvel som internationale netværk. 

  • Vi vil være med til at udvikle morgendagens grønne oplevelser og dermed tiltrække turister, som foretrækker et bæredygtigt rejsemål: Grøn Destination Vejle. 

  • Vi ønsker at bidrage til, at både erhvervet og turisterne får den nødvendige viden til at kunne agere bæredygtigt. 

Tre områder for bæredygtighed

Vores arbejde med bæredygtighed kan opdeles i tre kategorier/indsatser:

  1. medarbejderinvolvering i vores Green Dream Team,
  2. ekstern vurdering af vores arbejde gennem certificering og international rangering og
  3. vores erhvervsservice til turismevirksomhedernes omstilling

Læs om de tre områder herunder:

Mere om bæredygtighed