Vejle Kunstmuseum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Kunst er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Vejle Kunstmuseum inviterer alle indenfor til kunstoplevelser, der tager udgangspunkt og har relevans i livet og hverdagen.

Museets fortællinger er genkendelige og et overraskende eller anderledes blik på verden. Nogle gange er det stort, andre gange er det småt, men der er altid noget, der sætter sit aftryk! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum. 

På Vejle Kunstmuseum kan du bl.a. opleve en stor samling af grafiske værker, guldaldermalerier, portrætkunst i alverdens afskygninger og ekspressionistisk kunst fra en perlerække af de danske kunstnere, der senere skulle danne Cobra-bevægelsen med Asger Jorn i spidsen.  

Museet er førende på grafik og værker på papir med den næststørste samling af grafiske værker i Danmark. Samlingen rummer bl.a. 51 raderinger af Rembrandt og grafiske tryk af andre af historiens mest berømte kunstnere. Gennem årene frem til i dag er samlingen vokset med markante værker, der viser de nye strømninger inden for samtidskunsten.  

Vejle Kunstmuseum viser to større særudstillinger og tre-fem mindre udstillinger årligt. 

Kunstmuseet holder lukket alle mandage, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag.

Vejle Kunstmuseum er en del af Vejlemuseerne. Find alle aktuelle udstillinger og arrangementer på www.vejlemuseerne.dk.