Green Tourism Organization-certifikat for VisitVejle

Den uvildige bedømmelse

Foto: VisitVejle

Vi arbejder ambitiøst med bæredygtighed og fik i 2021 tildelt HORESTAs Green Tourism Organization (GTO) certifikat. Læs om certifikatets betydning her.

Siden 2018 har VisitVejle arbejdet målrettet med bæredygtig turisme, hvilket medførte tildelingen af HORESTAs Green Tourism Organization (GTO) certifikat i 2021. Du kan læse mere om certifikatets kriterier her

Helt grundlæggende har GTO’en gjort vores arbejde mere struktureret og vores interne processer mere målrettet, og har bl.a. resulteret i at vi i 2021, da kaffemaskinen skulle udskiftes, valgte en af genbrugsmaterialer, og i 2022 har vi udskiftet lyskilder, forbedret vores affaldssortering for bare at nævne nogle få forbedringer. 

I 2022 tog vi endnu et skridt mod at styrke vores arbejde, da vi blev en del af Global Destination Sustainability Movement. Et globalt fællesskab for turistdestinationer der arbejder med bæredygtig og regenerativ turisme, både i forhold til Leisure- og Erhvervsturisme. Med Global Destination Sustainability Movement har vi fået endnu en værktøjskasse til at strukturere og forbedre turismen lokalt, da der bliver målet på Vejle som by, VisitVejle som organisation og erhvervsaktørernes arbejde. 

Medlemskabet gør sig mest synligt i den årlige rangering af alle medlemmerne på GDS Indekset, hvor destinationerne bliver bedømt på hvordan de klare sig i fire kategorier og i alt 70 kriterier, der spænder over alt fra mængden af cykelstier til certificerede hoteller til indhold i destinationernes strategier. I 2022 opnåede vi en 44. Plads med en score på 61,3, til sammenligning ligger gennemsnittet for førstegangsmedlemmer i 2022 på 52,13.