Dronebilleder over Skyttehushaven og Vejle havnefront

Håndbog til en grønnere destination

Foto: Mads Fjeldsø

Vi har udviklet en håndbog til en grønnere destination. Med håndbogen kommer din virksomhed godt fra start, på rejsen mod at blive mere bæredygtig og fremtidssikret. 

Håndbogen kan bruges som et opslagsværk og giver en introduktion til nogle af de store emner inden for grøn omstilling og bæredygtighed. Guiden giver en forklaring på, hvad grøn markedsføring er – hvad man må sige og hvordan! Konkrete forslag til optimering af vand- og energiforbrug, samt råd til bedre affaldssortering og bekæmpelse af madspild. Erhvervsguiden kommer også omkring certificeringer og hvordan du kan skabe struktur og overblik i arbejdet. Bæredygtighed er ikke noget vi nødvendigvis kan skabe alene og derfor kommer guiden også ind på partnerskaber, og hvordan disse kan hjælpe den enkelte virksomhed med at øge bæredygtigheden.

Det er nemt at bruge guiden

Vi har forsøgt at gøre erhvervsguiden er så brugervenlig som muligt. Du kan derfor springe direkte fra indholdsfortegnelsen og om til lige præcis det kapitel du ønsker. Alle links er desuden gjort klikbare, så du nemt kan læse videre og få flere råd.

Vi håber, at Erhvervsguiden kan hjælpe så mange virksomheder som muligt i rejsen mod mere bæredygtighed!

 

Læs håndbogen her

Tillægskapitel om Turisme for Alle

Fokus på "Turisme for alle" er en måde, hvorpå din virksomhed kan forbedre oplevelsen for turister, der lever med en funktionsnedsættelse.

"Turisme for alle" er et voksende område med store potentialer. Det appellerer til en gruppe af turister, som ifølge undersøgelser, er blandt de mest loyale besøgende, man kan have.

At bidrage til "Turisme for alle" handler ikke kun om at imødekomme deres behov. Det handler i lige så høj grad om klar kommunikation - for eksempel at informere om, hvorvidt dit sted er egnet for kørestolsbrugere og personer med gangbesvær, eller om man skal kontakte personalet før ankomst.

I denne inspirationsguide finder du information om målgruppen, forslag til forbedrende tiltag og forskellige mærkeordninger.  

Om håndbogen

Håndbogen er udarbejdet som en del af VisitVejles projekt Grøn Destination Vejle og arbejdet med bæredygtighed og den grønne omstilling i turismen.

Bag guiden står VisitVejles bæredygtighedskoordinator Sabina Hejlesen og kommunikationsstuderende Anita Petersen.

Sabina Hejlesen
Kontaktperson

Bæredygtighedskoordinator

sabbh@vejle.dk

Mobil:+45 51278117