Tøjstativ fra ReFashion Vejle

Genbrugsbutikker i Vejle-området

Foto: VisitVejle

Her finder du en guide til genbrugsbutikker i og nær Vejle, Jelling, Egtved, Børkop og Give. 

På genbrugsjagt i ferien

Af: ReFashion Vejle

Elsker du også genbrug, personlig stil og at tænke på miljø og klima – ligesom os? Der kan være mange grunde til at gå i genbrug (Røde Kors har lavet en analyse om det faktisk) – og i Vejle har vi et stort udbud af butikker – hvor du kan købe genbrugstøj. Så shop løs, byt-til-nyt – vi har lavet en guide til dig om genbrugsbutikker i Vejle Kommune.

Så uanset om du bare elsker at shoppe, finde genbrugsfund, besøge Vejles byer og stræder – eller har fået for lidt tøj med på turen, så er her et væld af muligheder! Vi har delt guiden op efter områder, så du også kan kombinere det med lidt lokalt sightseeing. 

Genbrugsbutikker i Vejle

Blå Kors Genbrug, Vedelsgade 23, 7100 Vejle. 

Midt mellem Vejle Midtpunkt og Spinderihallerne finder du den store blå Genbrugsbutik, Blå Kors. I den flotte butik finder du både genbrugsvarer og et stort udvalg af genbrugstøj til damer, herrer og børn, samt et område med outlet tøj.

Røde Kors Genbrug, Damhaven 3A, 7100 Vejle

Lige overfor shopping-centeret Bryggen som ligger i Vejles gågade finder du Røde Kors genbrugsbutik som både ligger meget centralt, så du kan gå dertil, hvis du alligevel er nede i Vejle centrum. Her er et stort udvalg til både børn, kvinder og mænd i alle størrelser.

Frelsens Hær, Ibæk Strandvej 10, 7100 Vejle

Tæt på byen – ud ad Ibæk Strandvej støder du Frelsens Hærs store udstillingsvinduer, og når du kommer indenfor kan du være sikker på at blive mødt af en af de søde frivillige og en masse gode tøj fund. Kommer du i weekenden er butikken fuld af liv.

Kirkens Korshær, Flegmade 12 og 12A, 7100 Vejle

Ikke langt fra Vejles Kunstmuseum i retningen af Vestbyen, finder du Kirkens Korshærs store butikker. Der er både en med alt hvad hjertet begærer til hjemmet i form af møbler, nips, bøger og andet, og en stor afdeling med herre- og dametøj. 

Kræftens Bekæmpelse, Nørretorv 2E, 7100 Vejle

Tæt på Vejles trafikknudepunkt, Nørretorv, finder du Kræftens Bekæmpelses butik Igen.  Også her finder du både tøj, nips, isenkram, legetøj og møbler, og har du tid kan du besøge loftet og måske gøre et godt køb men helt sikkert få en god snak med en af de frivillige.

Danmission Vejle, Vindinggård Ringvej 1A, 7100 Vejle

Tæt på Vindinggårdscenteret og Fredericia vej i Mølholm er den meget store genbrugsbutik, hvor du finder tøj i alle størrelse også en del sportstøj

IM Genbrug, Ibæk Strandvej 6A, 7100 Vejle 

Her kan du som regel gøre en god handel. Der er altid gode tilbud på billige møbler, smart tøj og populære bøger. Smut ind hvis du alligevel også lige er forbi hos Frelsens Hær.

ReShoppit Vejle, Vestre Engvej 1B, 7100 Vejle

På ReShoppit´s hjemmeside skriver de at de er en luksus Secondhandshop, hvor private sælgere lejer stande. Her er et stort udvalg af smart tøj – og i alle størrelser.

Secondlove, Pedersholms Allé 21, 7100 Vejle

Hos Second Love kan private personer i Vejle leje en stand og sælge deres lidt pænere tøj. Det præsenteres flot i den smukke butik i området oppe ved Søndermarken

Mødrehjælpen, Foldegade 19, 7100 Vejle

Her er særligt fokus på godt genbrug til de mindre børn. Du finder tøj og legetøj, sommetider barnevogne og små cykler. Et godt hint er de store kasser med alt hvad dukkerne begærer af lækkert tøj. Du kan som regel også gøre gode fund til rigtig gode priser derinde.

Genbrugsbutikker i Jelling og Bredsten

Kirkens Korshær,  Ballevej 4, 7182 Bredsten

Ikke langt fra Bredsten Kirke og Bredehus hotel finder du endnu en af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker. Som I de andre butikker finder du her  herre- og dametøj, men her også børnetøj. Så er der nips, bøger og brugsgenstande.

IM Genbrug, Vejlevej 11, 7300 Jelling

Her kan du som regel gøre en god handel. Der er altid gode tilbud på billige møbler, smart tøj og populære bøger.

Haughus Gods, Antik og Kræmmermarked, Vejlevej 50, 7300 Jelling

På det gamle gods finder du hver weekend et stort kræmmermarked med alt fra møbler, brugskunst og antikvarer. Du finder også en cafe og gårdbutik. Læs mere her: Haughus Gods, Antik og Kræmmermarked | VisitVejle

 

Genbrugsbutikker i Børkop og Brejning

DIN Genbrug, Brejning Søndergade 46, Brejning

I Brejning finder du udover den lille hyggelige havn, også en meget stor genbrugsbutik som støtter formål til gavn for Mission Afrika og Israelsmissionen. Butikken drives af lokale frivillige.

Kirkens Korshær Genbrug, Ny Boder 31, 7080 Børkop

Midt på torvet i Børkop, hvor de lokale shopper ligger Kirkens Korshær. Her finder du nemt et par nye jeans eller en ekstra jakke, hvis vejret skifter.

Genbrugsbutikker i Give

Røde Kors Genbrug, Vimmelskaftet 17 og Møllegade 18A

I Give finder du hele to butikker fra Røde Kors. På Vimmelskaftet finder du tøj og tilbehør, mens du i Møllegade kan finde gode møbler og nips.

Mere inspiration til din ferie

Kunst og gæster på vejle kunstmuseum
Gratis oplevelser i Vejle
Mand i kørestol på Bindeballestien
Oplevelser for alle
Andkær Vig med badebro over vandet
6 naturperler du muligvis ikke kendte til i Vejle og omegn
Venner på gåtur på Kajakøen ved Bølgen
Oplevelser i Vejle