Refashion Vejles event i Spinderihallerne

Refashion Vejle

Foto: ReFashion Vejle

Mode, tekstil og shoppeoplevelser hører til ferien i Vejle. Her på siden kan du lade sig inspirere af ReFashion Vejle, som arbejder på at indtænke fashion i den grønne omstilling. 

Om ReFashion Vejle

ReFashion Vejle er et non-profit fællesskab, som hjælper med at vise vejen til en bæredygtig fremtid med fashion.

Vi ønsker at skabe forandring med og for fashion forbrugerne i Vejle - til fordel for klimaet og den grønne omstilling. Vores mål er at igangsætte og inspirere til aktiviteter og initiativer - lige fra byttemarkeder, tøjbytteskabe, foredrag, styling og upcycling workshops, modeshows og måske kunstinstallationer. For at gøre initiativerne så simple og håndgribelige som muligt, er vores fokus at skabe selvkørende eller oplysende projekter med minimale omkostninger i samarbejde med vores medlemmer, andre foreninger, virksomheder, butikker og institutioner.

For mere om ReFashions arbejde kan du besøge Refashionvejle.dk eller tage et kig på @refashion_vejle .

Gode grunde til at tænke genbrug ind i din shoppingoplevelse

Af ReFashion Vejle

Engang var genbrug ikke hipt – man kan næsten sige tværtimod. Men sådan er det ikke mere. Nu kan næsten alle se en eller flere gode grunde til at købe genbrug:

 • Det er en måde at få personlig stil: mix og match med nyt eller det som allerede er i din garderobe
 • Godt for pengepungen – det er billigt
 • Det støtter en god sag
 • Det er godt for klimaet
 • Brug og smid ud – giver ikke mening

Og netop det med at bruge og smide ud – eller som nogle også kalder fast-fashion er noget af det som sætter et stort aftryk på klimaet. For når der produceres nyt tøj, så starter det med at der skal bruges materialer, som f.eks. polyester der er et plastmateriale eller bomuld som er et naturmateriale. De skal transporteres, forarbejdes – en proces som udleder CO2. Når tekstilet først er produceret i metervarer, skal det videre til en fabrik, der producerer tøjet der senere kan sælges i butikker. T-shirten som hænger i butikken har altså været igennem en laaang kæde af aktiviteter, som vi ofte ikke tænker over. Det er en meget ressourcekrævende proces. F.eks bruges der ca. 1400 L vand for at producere 1 t-shirt (kilde www.miljomaerkning.dk – se også www.taenk.dk for flere gode facts)

Find genbrugsguldet i Vejle

ReFashion har mange initiativer, som kan hjælpe dig på vej til en god og grøn shoppingoplevelse. Læs med her, og lad dig inspirere af fede genbrugslooks, tøjbytteskabe og ReFashions guide til genbrugsbutikker i Vejleområdet

 

Tøjbytteskabe

Rundt omkring i Vejleområdet finder du Refasion tøjbytteskabe. I skabene kan bytte dig til nyt (brugt) tøj. Har du et stykke tøj du ikke bruger mere? Så kan en anden sikkert få glæde af det. 

Her finder du tøjbytteskabene: 

 • Byens Hus i Jelling
 • Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt
 • Vandel skole (repair cafeen) 
 • Rødkilde Gymnasium Vejle
 • Værket i Vejle
 • Spinderihallerne i Vejle