Test formen i Vejle

I Vejle finder du Danmarks hårdeste cykelbakker og noget af landets bedste cykelterræn. Flere steder støder du endda på alpine stigningsprocenter. Benene kan testes på en række Superruter, der fører dig rundt i hele området. Intet andet sted i Danmark findes der så mange højdemeter inden for så lille et geografisk område som Vejle. Vejle er da heller ikke uden grund kendt for sine mange cykelløb.

Danmarks hårdeste cykelbakker

Alpine stigningsprocenter er normalt ikke noget man forbinder med Danmark. Området omkring Vejle er dog en undtagelse. Her findes ikke bare flere af Danmarks stejleste bakker, men det er også det sted i Danmark, hvor der er flest asfalterede højdemeter inden for et snævert område.

Bakkeskilte i Vejle

Vejles mange cykelbakker er nu blevet endnu sjovere at forcere. Vejle Kommune har nemlig skiltet 34 af de mest populære stigninger. De permanente skilte har informationer om bakkens længde, maksimale stigningsprocent, gennemsnitlige stigning og antal højdemeter.

Cykelløb i Vejle

Vejle er kendt for sine mange cykelevents. Området tiltrækker hvert år mange cykelentusiaster til både professionelle løb og motionscykelløb. Som noget helt særligt, har Vejle den unikke fornøjelse af at være startby for 3. etape af cykelløbet over dem alle: Tour de France i 2022.

I Vejle finder du Danmarks hårdeste cykelbakker

Foto: Kenneth Stjernegaard