To piger på en bænk til vinterbadning ved Tirsbæk strand

Vinterbadning ved Vejle Fjord

Foto: Knapek Photography

Vinterbadning er de seneste par år blevet populært hos danskerne, og i Vejle Fjord er der gode muligheder for at få et koldt gys i vinterens iskolde vand.

Giv vinterbadning et skud

Hvorfor vinterbade? 

Der er ikke noget så forfriskende som en tur i bølgen blå på en kold og klar vinterdag. Vinterbadning er med til at styrke immunforsvaret, øge forbrændingen og udløse endorfiner, som forbedrer humøret. 

Er det blevet tid til at prøve vinterbadning? Hop en tur i havet denne vinter og vinterbad som en viking! Se oversigten over udvalgte vinterbadesteder i Vejle. Følg altid de gode råd for sikker vinterbadning.

Her kan du vinterbade i Vejle

Liste
Kort
Albuen Strand
Foto: VisitVejle

Albuen Strand

Vejles mest bynære strand, Albuen, ligger på nordsiden af Vejle Fjord. En populær strand, som er både børnevenlig og handicapvenlige og med rigtig gode faciliteter. Her finder du badestrand, børnestra...

Læs mere
Tirsbæk Strand
Foto: Knapek Photography

Tirsbæk Strand

Tirsbæk Strand er en populær og smukt beliggende strand på nordsiden af Vejle Fjord ca. 8 km fra Vejle by. Her er der rigtig gode og børnevenlige faciliteter med kiosk, badebro, toilet og parkering. O...

Læs mere
Vejles havnefront
Foto: Knapek Photography

Vejles havnefront

Vejles havnefront er på få år blevet forvandlet til en spændende bydel med et hyggeligt kanal- og havnemiljø, et levende maritimt klubliv, prisbelønnet arkitektur og bæredygtige boliger.

Læs mere

Vinterbadeklubber og vinterbadeevents

I Vejle findes der vinterbadeklubber, hvor du kan få dig et koldt gys og en hyggelig snak efterfølgende. De fleste klubber kræver medlemsskab. Vinterbaderforeningen Morgenrøden har pt. en venteliste for nye vinterbadere.

 

Vinterbadeevents

Vejle Nytårsbad (aflyst 2023)

Hvert år d. 31. december inviterer Vejle Nytårsbad alle vinterbadere til en festlig og frisk start på det nye år ved Albuen Strand. Deltagerne støtter op om et godt formål, da overskuddet fra billetsalget går til Make-A-Wish Ønskefonden til fordel for børn og unge. Vejle Nytårsbad garanterer koldt vand, champagne og kransekage til de tilmeldte. Billetbestilling og yderligere information findes på Vejle nytårsbad (facebook). Pris: 50 kr. Det bliver festligt!

Hvad skal jeg medbringe?

Når du vinterbader, er det en god idé at medbringe følgende:

  • Badekåbe eller håndklæde
  • Badetøj
  • Badesko
  • En hue, som kan holde hovedet varmt
  • En ven/familiemedlem for hyggens skyld