Gå til indhold
©  Foto:

PostNord Danmark Rundt i Vejle

Hvert år gæster det danske cykelløb for professionelle landevejsryttere, PostNord Danmark Rundt, Vejle. Siden 2004 har Kiddesvej i Vejle spillet en afgørende rolle for Kongeetapen, når den samlede vinder skal findes for løbet. 

PostNord Danmark Rundt blev første gang kørt i 1985, og er siden 1994 blev afviklet hvert år. Løbet, der er en del af den internationale cykelunions Europe Tour, indeholder 5 etaper, hvoraf 5. etape i år går fra Give til Vejle. Målområdet omkring Kiddesvej vil igen syde af spænding, når rytterne kæmper sig op ad de mange stejle bakker - i år skal de to gange op ad Chr. Winters vej og fem gange op ad Kiddesvej. Dramaet kommer til at udspille sig på vejene i og omkring Vejle, hvor der bliver folkefest i gaderne, når feltet sprænges og rytterne kæmper om at komme først over målstregen.

I løbet indgår der flere konkurrencer: Hold-, ungdoms-, bakke-, point- og fighterkonkurrencen., og der kæmpes om den blå PostNord Danmark-førertrøje.

Etape 5 - Rutebeskrivelse

Efter præsentation af rytterne på Torvet i Give, gives løbet frit ved byens vartegn, Solhjulet. Ruten går derefter over Jelling, hvor den første Skoda-pointspurt finder sted. Herfra går den videre via Fårup Sø til Jerlev, hvor etapens anden Skoda-pointspurt køres. Herefter følger bakkespurt ad Sandagervej og Østengård. Ruten går til Vejle med en tur op ad den ekstremt stejle Chr. Winthersvej, direkte fra Jellingvej. Chr. Winthersvej har en af de hårdeste stigninger i et dansk cykelløb med en gennemsnitlig stigning på 16,3 % og en max stigning på 21 %. Slutteligt går turen gennem Grejsdalen og tilbage på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej og videre ad Jellingvej, for til slut at tage rytterne fem gange ad Kiddesvej.

Ruten er i alt 125,9 km, har fire bakkespurt og to pointsurt. 

Se tidsplanen for Kongeetapen her.

Læs om vejlukning og trafikinfo på dagen for løbet.

Del dine oplevelser fra Vejle: