VisitVejle

PostNord Danmark Rundt i Vejle

Hvert år gæster det danske cykelløb for professionelle landevejsryttere, PostNord Danmark Rundt, Vejle. Siden 2004 har Kiddesvej i Vejle spillet en afgørende rolle for Kongeetapen, når den samlede vinder skal findes for løbet. 

PostNord Danmark Rundt blev første gang kørt i 1985, og er siden 1994 blev afviklet hvert år. Løbet, der er en del af den internationale cykelunions Europe Tour, indeholder 5 etaper, hvoraf Kongetapen har fokus i Vejle. I løbet indgår der flere konkurrencer: Hold-, ungdoms-, bakke-, point- og fighterkonkurrencen., og der kæmpes om den blå PostNord Danmark-førertrøje.

Målområdet omkring Kiddesvej vil igen syde af spænding, når rytterne kæmper sig op ad de mange stejle bakker. Dramaet kommer til at udspille sig på vejene i og omkring Vejle, hvor der bliver folkefest i gaderne, når feltet sprænges og rytterne kæmper om at komme først over målstregen.

Årets kongeetape 2019 på 200 km var løbets længste og hårdeste og startede i Holstebro. Rute: Holstebro-Sørvad-Aulum-Sunds-Ikast-Ejstrupholm-Rørbæk Sø-Givskud-Lindeballe-Randbøldal-Vejle Ådal-Bredsten-Østengaard-Gl. Kongevej (Vejle)-Hopballe-Nørre Vilstrup-Vejle. Kongeetapen afsluttes med 3 omgange á 5,7 km. Den forventede ankomst til rundstrækningen er kl. 16.55. Opløbet på Koldingvej i Vejle er ca. kl. 17.20.

Rutebeskrivelsen for 2021 lægges på, når denne offentliggøres.

------------ 

Tidsplan for Kongeetapen (lægges på, når denne offentliggøres)

Vejlukning og trafikinfo (lægges på, når denne offentliggøres)