Vejles havnefront

Vejles havnefront er på få år blevet forvandlet til en spændende bydel med et hyggeligt kanal- og havnemiljø, et levende maritimt klubliv, prisbelønnet arkitektur og bæredygtige boliger. Havnefronten er samtidig blevet et spændende, rekreativt område med havnepromenade, restaurant, lystbådehavn, kajakø, opholdsarealer og udsigtsterrasser.

På landsiden på den nordlige del af havnefronten ligger boligkarréerne med leje- og ejerboliger, Vejle Roklubs klubhus og den futuristiske boligejendom, Bølgen. Via flydebroer er der adgang til Klubøen med lystbådehavn og Den Flydende Kajakklub – begge bygget på platforme i havnebassinet. På den sydlige del af havnefronten er Havneøen under opførelse med lejligheder og firmadomicil. 

Klubøen og lystbådehavnen
Klubøen er samlingssted for Vejles maritime klubber. I den store bygning er der klublokaler for sejlklubben, motorbådsklubben og jollesejlerne, faciliteter for gæstesejlere, kontorer og offentlige toiletter. På 1. sal ligger den populære Restaurant Remouladen med terrasse og en storslået udsigt over fjorden og havnefronten. På øverste niveau er der tagterrasse med styrketræningsområde. Ved molen, der forbinder Klubøen med lystbådehavnen, er der iskiosk i sommermånederne, en stor ponton med borde og bænke, samt to mindre pontoner indrettet til leg med vand. Klubøen er tegnet af Transform.

Den Flydende Kajakklub
Vejle Kajakklub har nok Danmarks mest unikke klubhus. Den kunstigt anlagte kajakø ligger ca. 20 meter fra land og nås via en gangbro. Øen, der nærmest har form som et v, er tegnet af Force4 Arkitekter. Udover klubfaciliteter, opbevaringshal og isætningssted for kajakklubbens medlemmer rummer Den Flydende Kajakklub også lokaler til undervisning og naturformidling. Langs øens kanter er der trætrapper og tagterrasser med borde og bænke og garanteret panorama vue. Der er offentlig adgang kl. 8-22, naturligvis under hensyntagen til øens brugere. 

Bølgen
Det eksklusive bølgeformede lejlighedskompleks har modtaget et væld af priser og for længst slået sin position fast som et af Vejles arkitektoniske vartegn. Den ni etager høje ejendom er tegnet af Henning Larsen Arkitekter. Der er planlagt i alt 5 bølger i forlængelse af hinanden. Byggeriet af de sidste tre bølger er påbegyndt i 2015.

Havneøen og Kirk Kapitals hovedsæde
På det 24.400 m2 store areal i havnebassinet opføres 9 tårne med luksuslejligheder omgivet af kanaler og med et åbent havnetorv. Fra Havneøen vil der via en bro være adgang til investeringsselskabet Kirk Kapital A/S’s nye firmadomicil, der skyder op i en tørlagt grube i havnebassinet. Det er den verdensberømte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, der står bag det flertårnede bygningsværk, hvor stueetagen vil være offentligt tilgængelig. Byggeriet forventes klar i 2018.

Trafikhavnen
Vejles driftige erhvervshavn er ligesom i mange andre havnebyer terrorsikret med indhegning, og der er derfor ingen offentlig adgang til havnen langs Nordkajen og Sydkajen.

Del denne side

Opdateret af:

VisitVejle visitvejle@vejle.dk
 

Kontakt

Adresse

Havnepromenaden
7100 Vejle

Fakta

 • Faciliteter

  • Restaurant/Cafe
  • Hund er tilladt
  • Borde/Bænke
  • Aktivitetsmuligheder for børn
 • Type

  • Byrum
  • Bydel
  • Havn
  • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.5558416843414
Latitude : 55.707874349333