Nørremarkskirken, Vejle

Nørremarkskirken er tegnet af kirkearkitekten, Holger Jensen, hvis varemærke var det eksperimenterende, men også enkle. I dag er det den imponerende udsmykning af den anerkendte kunster, Peter Brandes, øjet straks falder på - i flot kontrast til det ellers lidt mørke og enkle kirkerum. 

Nørremarkskirken er opført i 1974-1976 som sognekirke for Vejle Nørremarks Sogn. Kirken er opført af mørkbrændte rødlige mursten og tækket med kobber. Bygningens grundplan er udformet som et cirkeludsnit på 120 grader og åbner sig mod en stor teglstensbelagt plads, hvor der er rejst et 23 meter højt fritstående firkantet klokketårn. Kirkens orgel med 22 stemmer er bygget af Bruno Christensen & Sønner i Tinglev.

I 2013 udførte Peter Brandes, der er både maler, billedhugger, keramiker og fotograf en helt ny helhedsudsmykning af kirkerummet med "Den korsfæstede sædemand" og sædekornet som det gennemgående tema. Mest iøjnefaldende er Peter Brandes 130 kvadratmeter store guldbelagte altervæg med omkring 200 dråbeformede relieffer og motiver af Kristus på korset og Maria og Johannes som de sørgende, der også kan ses som Eva og Adam.

Peter Brandes øvrige udsmykning af kirkerummet er dog så afgjort også værd at dvæle ved. Både alterbordet, døbefonten, prædikestolen og en skulptur af sædemanden er udført i den smukkeste bronze med kunstfærdige dekorationer. Selve dåbsfadet er af sterling sølv.

Åbningstider

01/01/2018 - 31/12/2018 Mandag - Søndag 10:00 - 16:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitVejle visitvejle@vejle.dk
 

Kontakt

Adresse

Moldevej 1 A
7100 Vejle

Telefon

+45 75828771