En oplevelsesrig ferie i Vejle venter forude

Hiv stikket ud en dag eller ti og bliv forkælet på et gastronomisk højt niveau, shop i de charmerende gågader, nyd Vejles spektakulære natur på gåben, på cykel eller i kano. Tag på opdagelse i en unik verden af moderne kunst og arkitektur eller kom helt tæt på Danmarkshistoriens højdepunkter. Vejle er også masser af sjove og udfordrende oplevelser i børnehøjde.

Familieferie

Vejle er masser af udfordringer, leg og sjove oplevelser for hele familien. Her kan I grine og gyse i LEGOLAND, hilse på vilde dyr i Givskud Zoo, slå følge med vikingekrigerne i Kongernes Jelling og blive kloge på natur og klima i Økolariet.

Kunst og arkitektur

I Vejle står de arkitektoniske perler side om side med smukke historiske bygninger. Mange steder er det anerkendte arkitekter og kunstnere, lokale som internationale, der har sat sit præg på Vejles arkitektoniske udtryk og kunstneriske indtryk.

Shopping

I Vejle får du en helt særlig shoppingoplevelse - måske endda Danmarks bedste. Vejle er endnu engang kåret som Danmarks Bedste Handelsby, og det er ikke uden grund. Vejle er både områdets førende handelsby med et stort udvalg af butikker og så er her hyggeligt.

Gastronomi

I Vejle er gastronomi og livsnydelse et fyrtårn som prioriteres højt. Her kan du opleve et bredt udvalg af gastronomiske smagsoplevelser som med garanti vil forkæle dine sanser. Fra klassisk dansk smørrebrød til en gourmetoplevelse på højeste internationale niveau.

I Vejle står oplevelserne nærmest i kø og alle mulighederne er der for at få en velfortjent pause fra hverdagen.

Byliv

I Vejle er det nemt at slutte dagen af med manér. Forkæl dig selv med en gastronomisk oplevelse eller et godt glas vin. Er du mere til drinks har Vejle meget at byde på. Skal det være en underholdende aften får du en kulturel oplevelse i Vejle Musikteater.

I naturen

Vejle ligger i en bid af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte natur. Den skal opleves. På cykel, i kano eller på gåben. Til søs, på golfbanen, i madpakkehuset eller i udsigtstårnet. Hyg dig med fiskestangen eller slå dig ned på en af de børnevenlige strande.

Cykelferie

I Vejle kan du både opleve Danmarks hårdeste cykelbakker og flade strækninger med fjord, søer, hede og skov. Her er plads til børnefamilien, cykelrytteren og mountainbikekøreren. Du finder nemt cykelvenlige overnatningssteder og godt cykelværtskab.

Det historiske Vejle

I Vejle kan du rejse langt tilbage i historien. Til tiden da vikingekongerne herskede i Jelling, jernalderfolket arbejdede i Vingsted, Egtvedpigen blev begravet i en bronzealderhøj eller vores forfædre vandrede ad Hærvejen.