21 kilometer i kano eller kajak gennem den smukke Vejle Ådal

Sejlads på Vejle Å

21 kilometer i kano eller kajak gennem den smukke Vejle Ådal

Kano- og kajaksejlads på Vejle Å

Vejle Å byder på charmerende og overkommelige roture i et landskab med smuk og varieret natur, lige fra åbne enge med græssende køer til skov og mark. Åen snor sig gennem landskabet, og du ved aldrig, hvad der gemmer sig bag næste hjørne. Undervejs møder du spændende kulturlandskaber med gode steder at gå i land og strække benene.

Vejle Å er ca. 32 km lang - fra dens udspring i Engelsholm Sø til Vejle Fjord. Det sidste stykke af åen ved Vejle kaldes Sønderå. Åen har sit hovedløb i en dyb dal hvorfor dens tilløb er meget stejle. Der må sejles med kano, kajak og robåd på en stor del af åens hovedløb - fra Tørskind Bro til udløbet i Vejle Fjord. De ca. 21 km egner sig til en dagstur på 7-9 timer, der er dog flere muligheder for at vælge startsted.

Fri sejlads
På strækningen i Vejle by - fra motortrafikvejsbroen over Vejle Å (Bredstenvej) til Vejle Fjord (knap 4 km) samt på Vejle Fjord - må der sejles frit hele året, både med- og modstrøms, mens der gælder særlige regler for sejlads på resten af åen.

Sejlads med restriktioner
For at beskytte naturen og dyrelivet gælder der særlige regler for sejlads på strækningen fra Tørskind Bro, nord for Egtved, til motortrafikvejsbroen ved Vejle (Bredstenvej). Du kan sejle på åen i perioden fra 16. juni til 31. december kl. 8-18. Da du udelukkende må sejle medstrøms og altså ikke i begge retninger, skal du selv sørge for at transportere fartøjet til det sted i Vejle Ådal du ønsker at starte din tur ind mod Vejle. For at ro på denne del af åen skal du desuden have en sejltilladelse/sejlmærke.

OBS: Ved Haraldskær Fabrik er der et stenstryg, så fiskene kan passere. På grund af den kraftige strøm anbefales det at lave en overbæring.

Køb af sejltilladelser
Sejltilladelser kan købes hos VisitVejle til kr. 35 pr. fartøj. Der kan maximalt udstedes 12 sejltilladelser pr. dag, så det er en god idé at bestille i god tid. Der kan købes sejladstilladelser for den kommende sæson fra 1. december.

Guidede ture
Varneskov.dk arrangerer guidede kano- og kajakture på Vejle Å for private og virksomheder m.m.

Del denne side

Kort over Vejle Å

Distancer (cirkatider)

Tørskind – Ravning: 1 time
Ravning – Vingsted: 1 time
Vingsted – Haraldskær Fabrik: 1 time
Haraldskær Fabrik – avlsgården: 1 time
Haraldskær Avlsgård – Buldalen: 1 time
Buldalen – Rosborg Gymnasium: 1 time
Rosborg Gymnasium – fjorden: 40 min.

Kanoudlejning

Private
Varneskov.dk, tlf. 2164 8277
Varneskov.dk har 9 kanoer til udlejning. Udstyr medfølger og der er mulighed for transport af kanoen.
Læs mere

Spejderne Ødsted-Jerlev, Mølkærvej 19, 7100 Vejle, tlf. 7665 6260 / 4032 7602, dansmidstrup@gmail.com
Spejderne har 8 kanoer på trailer til udlejning.
Se hjemmeside

Foreninger, virksomheder og institutioner
FDF Vejle, Badevænget 2, 7100 Vejle,
tlf. 7583 2328, frede@lotzk...
Se brochure