Preben anbefaler spisesteder i Vejle

Preben anbefaler: spisesteder med god adgang for kørestol

Foto: Preben Steen Nielsen

Preben Steen har muskelsvind og sidder i kørestol. Herunder giver han sine anbefalinger på spisesteder i Vejle, hvor tilgængelighed og kvalitet er i højsædet.

Af: Preben Steen 

I godt 15 år har jeg boet i hjertet af Vejle og nydt godt af byens stærke udvalg af caféer og restauranter i alle prisklasser. Af og til møder man dog forhindringer, når man færdes i kørestol. Det være sig oftest i form af dårlige adgangsforhold, parkringsmuligheder eller manglende handicaptoiletter. Heldigvis findes der rigtig mange gode spisesteder både i og omkring Vejle. I det følgende vil jeg fortælle lidt om mine personlige favoritter.

Lad os starte i midtbyen: Området jeg nærer allerstørst kærlighed til. I det nyligt renoverede PALADS PASSAGEN finder vi byens nye Social Dining koncept. Et godt udvalg af mad fra alle verdenshjørner til priser hvor alle kan være med, masser af plads; både små og store borde, et fint handicaptoilet samt flere handicappladser lige ved døren. Herudover huser stedet en populær og stemningsfuld poolbar samt Trekantområdets bedste spillested, hvis man spørger mig.

Bevæger vi os lidt op af strøget, finder vi Conrads i Den smidske gård. Her er lidt mindre plads, men stadig muligt at finde et bord. Både kaffen og maden er god. Toilet af en fin størrelse og mulighed for parkering på handicappladsen i Fjellegade lige bag caféen eller ved Blegbanken.

Søndertorv i den anden ende byder også på meget godt til ganen. Toiletfaciliteterne samt fine parkeringsforhold i shoppingcenteret BRYGGEN komplimenterer de tre store omkringliggende caféer: LIDO caféen, Velvet samt Vivaldi. Alle har de god plads, og skulle der ske at være lidt trængt det ene sted, er det sikkert muligt at finde et bord et af de to andre steder.

Blot et stenkast fra strøget ligger Torvehallerne som med deres væksthus er garant for en helaftensoplevelse af format. Og jeg ved det, da jeg var så heldig at ende min polterabend derinde. Torvehallerne byder på både danske klassikere, lækre pizzaer, sushi og virkelig gode cocktails. Der er fine parkeringsmuligheder, et lidt småt, men fungerende, handicaptoilet og ellers bare generelt god plads og mange borde.

Et nyk højere i prisklassen kommer vi ved et besøg på Remouladen ved lystbådehavnen. Kåret som Årets smørrebrødsrestaurant har de naturligvis helt styr på den del. Personligt foretrækker jeg deres øvrige tallerkenretter som ligeledes er af sublim kvalitet. Med prestigebyggerier og arkitektoniske mesterværker som naboer samt en skøn udsigt over Vejle fjord er Remouladen bestemt anbefalelsesværdig. Handicappladser findes lige nedenfor, en fin elevator samt toilet.

Slutteligt vil jeg anbefale et besøg hos Enzo & Co. lidt udenfor byen, nærmere betegnet ved motorvejsafkørslen med det funky navn “Exxit 59”. Trods en gigantisk restaurant får man masser af atmosfære, lækre italienske retter samt kig til køkkenet hvor de dygtige kokke kaster om sig med italienske gloser og højner den autentiske oplevelse. Her får du et gigantisk handicaptoilet, parkering lige ved døren - og selvfølgelig rigtig god mad.
God fornøjelse og rigtig god appetit ønskes du på din færden ud i Vejles mange tilbud!

- Preben

Læs mere om Prebens anbefalinger

Lido Caféen
Lido Caféen
Gin·Bar ToRVEhallerne
Gin·Bar ToRVEhallerne
Restaurant Remouladen Vejle
Restaurant Remouladen Vejle
Conrads
Conrads