Mennesker på gågaden i Vejle

Gågaden og midtbyen i Vejle

Foto: Knapek Photography

At tage på shopping skal være en totaloplevelse og dét er det i Vejle. Her er masser af stemning, et væld af små spændende design- og specialbutikker, hyggelige caféer og restauranter.

Sæt god tid af til shoppingturen i Vejle. Her i de hyggelige gader kan du nemlig slentre i timevis. Vejle er et shopping-mekka med hundredvis af butikker at gå på opdagelse i. Her er alt fra den lille trendy designerbutik, den eksklusive modebutik, den velassorterede vinbutik og den budgetvenlige vintagebutik til de store varehuse og butikscentre.

Danmarks Flotteste Handelsby

I Vejle er servicen helt i top og Vejle er kåret som Danmarks Flotteste Handelsby 2020-22. Byen har tidligere også været kåret som Danmarks bedste, Danmarks hyggeligste og Danmarks mest servicemindede handelsby.

Vejle Gågade

Det største udvalg af butikker er centreret omkring Vejles 900 meter lange gågade i hjertet af byen. Den hyggelige granitbelagte gågade strækker sig over Søndergade, Torvegade, Nørregade og Vestergade. Alle med hver deres charmerende torve, sidegader, passager og gårdmiljøer. På Søndertorv byder citycenter Bryggen indenfor med 60 forretninger – og 700 p-pladser på taget. Lørdage er der torvemarked på Nørretorv. I sommermånederne omdannes en del af Nørretorv til en bystrand med strandmøbler og palmer.

I granitbelægningen er der flere steder inskriptioner fra Jellingstenen og der er også et kig ned til den gamle brolægning fra middelalderen.

Mennesker på gågaden ved Bryggen i Vejle

Shopping i Bryggen

© VisitVejle
Foto: Knapek Photography

Vejle Midtpunkt og Vejles øvrige byliv

I den nordlige del af gågaden ligger Vejle Midtpunkt med et spændende mix af butikker og spisesteder. Det er her at du, fra april til oktober, kan opleve den farvestrålende paraplyhimmel.

Spredt over den øvrige del af byen finder du et stort udvalg af mangefarvede specialbutikker - alt fra elektronik, belysning og møbelhuse til ædelstene og musikinstrumenter.

Paraplyerne i Vejle Midtpunkt

Paraplyerne i Vejle Midtpunkt

© VisitVejle
Foto: Knapek Photography

Vejle Nord

I den nordlige del af Vejle – ved motorvejsafkørslen Vejle Nord - finder du bl.a. varehuset Bilka, byggemarkeder, møbelhuse, køkkencentre, havecenter og bilforhandlere.

Shopping i Børkop, Egtved, Give og Jelling

I de mindre byer rundt om Vejle - Børkop, Egtved, Give og Jelling - finder du også gode shoppingmuligheder.

Vejledende åbningstider i Vejle

Mandag-torsdag: kl. 10 - 17.30
Fredag: kl. 10 - 19
Lørdag: kl. 10 - 15

Varehuse, supermarkeder og enkelte specialbutikker har længere åbent.

 

Vejledende åbningstider i citycenter Bryggen

Mandag-fredag kl. 10-19 (Kvickly kl. 8-20)
Lørdag kl. 10-16 (Kvickly kl. 8-20)
Søndag kl. 10-16 (Kvickly kl. 8-20)

 

Udvidede åbningstider i Vejle

Se udvidede åbningstider (Open by Night, Kulturnat, Black Friday m.v.) på cityvejle.dk

Det er let at finde en parkeringsplads i Vejle midtby. Nogle parkeringspladser er gratis, mens du skal betale for at holde på andre.

Der er over 1.400 parkeringspladser i Vejle midtby med to timers gratis parkering bl.a. i parkeringshuset Tróndur, parkeringshuset Albert og på taget af citycenter Bryggen. Læs altid skiltningen grundigt inden du forlader bilen. 

Du kan læse mere om parkering i Vejle midtby på vejle.dk