Gastro Vejle for feinschmeckere

I Vejle er gastronomi og livsnydelse et fyrtårn som prioriteres højt. Her kan du opleve et bredt udvalg af gastronomiske smagsoplevelser som med garanti vil forkæle dine sanser. Fra klassisk dansk smørrebrød til en gourmetoplevelse på højeste internationale niveau - på den lille hyggelige café eller den luksuriøse restaurant. Fra den lille delikatessebutik til øl-, vin-, eller whiskyoplevelsen i særklasse.

Restauranter

I Vejle er der ikke langt mellem restauranterne og du kan vælge mellem et hav af køkkener. Her er noget for enhver smag og til ethvert budget. Du kan både opleve det traditionsrige danske køkken og det nye nordiske, det europæiske køkken og etniske køkkener fra alle verdenshjørner.

Gourmetrestauranter

Vejles kreative gourmetkokke går ikke på kompromis med kvaliteten. På gourmetrestauranterne er du garanteret en gastronomisk smagsoplevelse baseret på friske, lokale råvarer og et vin- og aveckort på højt niveau. Restaurant Me|Mu ligger i den gastronomiske topliga med en Michelin-stjerne.

Dansk køkken

På Vejles danske restauranter kan du vælge mellem den velsmagende klassiske kromad og de traditionelle danske retter i en ofte overraskende ny fortolkning. Der vil være kræset om årstidens gode råvarer - der typisk er dyrket, plukket, fanget, jaget, slagtet og opdrættet lokalt. Velbekomme!

Caféer

Vejles mange stemningsfulde caféer frister med retter til den lille eller store sult, et bredt sortiment af kolde og varme drikke og en mangfoldighed af kager og andre søde sager. Det er her de lokale tager en pause og nyder livet. På sommerdage flytter caféerne udendørs.

Vejles gastronomiske niveau bekræftes af fremragende placeringer i anerkendte spiseguides som Guide Michelin, White Guide og Den Danske Spiseguide.

Gastroguide Vejle

Gastroguide Vejle giver dig overblikket over alle Vejles gastronomiske oplevelser. Du finder også gode forslag til, hvordan du kan sammensætte din egen tur eller deltage i en guidet tur i gastronomiens tegn. Der er noget for enhver smag og målgruppe. God tur!

Lokale delikatesser

Gå på opdagelse i delikatessebutikkerne og hos producenterne, hvor du kan købe alt inden for specialiteter og lokalt fremstillede produkter af bedste kvalitet. Bag disken møder du passionerede ildsjæle, der altid står klar med rådgivning og en god fortælling om produkterne.

Øl-, vin- og spiritusproducenter

Få en øl-, vin og spiritusoplevelse i særklasse på mikrobryggeriet, vingården og destilleriet. Her er smagssanserne i fokus. På en rundvisning kan du komme helt tæt på den spændende produktion, ligesom der også tilbydes smagninger, og så kan du selvfølgelig købe de gyldne dråber.

Vin- og cocktailbarer

På Vejles hyggelige vinbarer og cocktailbarer kan du smage fantastiske vine fra hele verden, specialøl, farverige drinks, cocktails og udsøgte champagner. Til feinschmeckerne kan Vejle endda tilbyde både en ginbar og en whiskybar. Flere steder kan du også få lidt let at spise.