Vejles natur er spektakulær

Vejle ligger i en bid af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte natur. Langs Vejle Fjord maler bøgeskove skråningerne grønne. Grejsdalen og Vejle Ådal slynger sig gennem landskabet. Fårup Sø og Rørbæk Sø ligger idyllisk i bakket terræn. Og tværs gennem det hele løber Hærvejen – fra Gudenåens og Skjern Å’s udspring ved Tinnet Krat til plantagerne og det åbne landskab med klitter ved Randbøl Hede.

Vandreture

Vejle natur er let tilgængelig, hvad enten du vil på vandreferie eller blot nyde naturen et par timer. Du kan selv tage på opdagelse eller benytte dig af en af de afmærkede vandrestier. I Vejle finder du intet mindre end 500 kilometer vandrestier at vælge imellem.

Cykelture

I Vejle kan du både opleve Danmarks hårdeste cykelbakker og flade strækninger med fjord, søer, hede og skov. Her er plads til børnefamilien, cykelrytteren og mountainbikekøreren. Du finder nemt cykelvenlige overnatningssteder og godt cykelværtskab.

På vandet

Sejlads på fjorden, søer og åer er frihed og unikke naturoplevelser. Vejle Å er perfekt til dagsture, mens en kanotur på Skjern Å kan vare op til flere dage. Ved Fårup Sø kan du leje robåde og vandcykler. Vejle Fjord har gode ankerpladser og hyggelige lystbådehavne.

Smukke udsigter i Vejle

Overalt ved Vejle møder du smukke udsigter. Gør holdt ved et af de mange udsigtspunkter og nyd et fantastisk vue over fjorden, søerne eller ådalene. 14 forslag til udsigtspunkter hjælper dig godt på vej, men der er naturligvis mange flere.

Spring ud i Vejles natur. På cykel, i kano eller på gåben. Stævn til søs, sving golfkøllen, kast fiskestangen eller slå dig ned på en af de børnevenlige strande.

Madpakkehuse og grillpladser

Sommervejr er picnic- og grillvejr, men desværre er det ikke altid tørvejr. I madpakkehusene er du garanteret tørvejr og behøver ikke at planlægge efter vejrudsigten. Inviterer du på grillaften finder du også let en grillplads eller en bålplads på Vejle-Egnen.

Strande ved Vejle Fjord

En tur til stranden er for mange indbegrebet af en rigtig sommerferie. Vejle har smukke kyster og mange voksen- og børnevenlige strande. Her er strande for dig, der søger det bynære med kiosk og masser af aktiviteter og dig, der blot foretrækker ensomheden.

Lystfiskeri

Har du fiskestangen med i ferieoppakningen, er der gode muligheder for at prøve lykken i Vejle. Vejle Å er en af Danmarks bedste havørredåer mens Fårup Sø er kendt for sine store aborrer og kampklare storgedder. Put and take søerne er det oplagte sted at hygge sig sammen med familien.

Golfbaner

Uanset om du er begynder, lav- eller højhandicappet, så finder du alle muligheder for golf indenfor en køreradius af kun 30 kilometer. Fra pay-and-play golf til store udfordringer på smukt beliggende, kuperede baner med skove og søer. Der er i reglen plads til green-fee gæster.

Adventure

Søger du aktive udfordringer i naturen og gerne tilpasset dit niveau, så er der mange muligheder i Vejle. Du kan f.eks. prøve træklatring, rappelling, trekking, mountainbikekørsel og en tur i kajak eller kano.

By- og slotsparker

Vejles velplejede byparker er fredelige åndehuller, der indbyder til gåture, hyggestunder og picnic. Mens de storslåede slotsparker ligger som i et eventyr, omgivet af skov og vand.

Naturlejrpladser og sheltere

Ønsker du at bo midt i naturen og gerne lidt primitivt, så kan du slå dit telt op på en af naturlejrpladserne eller overnatte i en shelter. Flere pladser er gratis. Nogle tilbyder både bålplads, toilet og vand.