site logo

Egtvedpigens Grav

Egtvedpigen er et af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund, som også på verdensplan er helt unik. Kom og hør VejleMuseernes fortælling om den unge bronzealderpige og se Egtvedpigens grav.

Egtvedpigen blev lagt i en egekiste i 1370 f. Kr. Hun blev fundet i 1921 og var iklædt en af verdens bedst bevarede kvindedragter. Den nyeste forskning viser, at Egtvedpigen slet ikke var fra Egtved, men at hun derimod blev født i Schwarzwald i det nuværende Tyskland. På fundstedet ses i dag den rekonstruerede gravhøj – 22 meter i diameter og fire meter i højden – og i tilknytning hertil findes et lille museum, der beskriver fundet. Her kan man se en kopi af Egtvedpigens kiste samt kopier af hendes klædedragt og bæltespænde. Originalerne er udstillet på Nationalmuseet. Det omliggende landskab er beplantet, som det så ud i bronzealderen.

Egtvedpigens grav er en del af VejleMuseerne. Der udsendes hver måned en flyer, der fortæller om månedens aktiviteter. Flyeren kan fås på turistkontoret og på museer og udstillingssteder. Den kan også læses på www.vejlemuseerne.dk.