©  Foto:

Kyst til Kyst Stien

På Kyst til Kyst Stien kan du opleve den smukke jyske natur til fods fra Blåvands Huk til Vejle eller omvendt. Naturstien, der er ca. 130 km lang, går tværs over Jylland og langs de tre store åer Varde Å, Holme Å og Vejle Å.

På Kyst til Kyst Stien bliver du ført igennem særdeles smukke landskaber med en afvekslende natur. Her fletter flade og brede ådale sig ind i kuperede landskaber og smallere ådale på vejen fra vest mod øst. Alt blev skabt under den sidste istid for ca. 16.000 år siden.

Langs hele ruten har du mulighed for at overnatte på lejrpladser, hvor der er bålplads, vand og das. Du kan også vælge at parkere tæt på ruten og gå mindre strækninger af turen, hvor du roligt kan tage børnene med på oplevelser.

www.kyst-kyststien.dk får du tips og gode råd til din tur, og du kan downloade folderen for ruten. Her er også et interaktivt kort over stien, hvor du kan printe kortudsnit over delstrækninger, og du kan orientere dig om overnatningsmuligheder og oplevelser undervejs mm. Siden byder også på en billedserie over ruten. Endelig har du også mulighed for at downloade strækningerne til din GPX-enhed.

Start eller slut din tur i Vejle. Her har du mulighed for at besøge viden- og oplevelsescenteret Økolariet, hvor du kan lære om natur, miljø og energi. Gå heller ikke glip af et besøg på den hyggelige Bindeballe Købmandsgård fra 1897, når du går på den smukke strækning ved Bindeballestien. På din tur fra Vejle til Blåvand kommer du også forbi Egtvedpigens Grav, Ravningbroen og Landskabsskulpturerne i Tørskind. Ved Vestkysten er Varde Miniby og Tirpitz et besøg værd.