Vejle er et eventyr på cykel

Vejles storslåede og kontrastfyldte natur ses og indsnuses suverænt fra en cykelsaddel. Et net af cykelstier og skiltede cykelruter kæder hele området sammen, der er aldrig langt mellem oplevelserne og hele familien kan være med. Til Vejles mest populære cykelruter hører den historiske Hærvej, den kuperede Østkystrute og den relativt flade Bindeballesti.

Cykelruter

I Vejle finder du et bredt udvalg af nationale og regionale cykelruter samt lokale turforslag. På cykelruterne cykler du ad cykelvenlige stier og veje med kun meget lidt biltrafik. Vælg mellem 19 naturskønne og oplevelsesrige ruter af forskellig længde og sværhedsgrad.

Cykelkort - Vejle og omegn

Cykelkortet over Vejle og omegn er et godt redskab, når cykelturen skal planlægges og gennemføres. På kortet finder du både indtegnede cykelruter, beskrivelse af ruterne, seværdigheder, overnatning, henvisning til vandrefoldere i området  m.m. Kortet er vandfast.

Overnatning med cykeludlejning

Selv om du ikke har cyklen med på din ferie i Vejle, har du gode muligheder for at leje en. Flere af Vejles overnatningssteder tilbyder nemlig den service at udleje cykler. Det gør det nemt at udforske hvert et hjørne af området og i dit helt eget tempo.

Book en cykelguide

Med en cykelguide er du garanteret en god oplevelse rundt i Vejle og omegn. Guiden kommer gerne med forslag til din tur, men du kan f.eks. høre om områdets historie og den unikke natur, mens du kører langs fjord, søer, hede, skov og eng. Hos Varneskov.dk kan du også leje cykel og -hjelm.

Bike Friends Vejle

Bike Friends Vejle er et netværk af virksomheder på tværs af Vejle og omegn, der gør noget ekstra for dig som cykelgæst. Når du møder det røde Bike Friends skilt er du sikret godt cykelværtskab og en tryg rejse videre på din cykeltur. Her er du garanteret de vigtigste fornødenheder.

Bed + Bike Vejle

Cykelmærkeordningen Bed+Bike viser vej til cykelvenlige overnatningssteder i hele Vejle. Kør efter det blå Bed+Bike skilt og du kan være sikker på, at du som minimum kan stille din cykel i et aflåst skur, få dine dæk pumpet og låne værktøj til eventuelle reparationer.

I Vejle finder du familievenlige cykelruter

Foto: Kenneth Stjernegaard