©  Foto:

Byparken, Vejle

I centrum af Vejle finder du Byparken smukt beliggende mellem Musikteatret og Vejle Kommunes administrationsbygning. Her tæt på gågaden finder du en smuk og stemningsfyldt park med springvand, vandløb, bænke og en lille legeplads.

I centrum af Vejle, mellem Musikteatret og Vejle Kommunes administrationsbygning, ligger Byparken, et af Vejles åndehuller. Her finder du en smuk og stemningsfyldt park med bl.a. springvand, bænke og en lille legeplads. Sommeren igennem afholdes der kulturelle arrangementer i parken.

Omløbsåen løber igennem parken og der er plantet mange forskellige træer, buske og blomster, hvilket gør parken grøn og levende fra det tidlige forår til det sene efterår.

Parken er anlagt på det areal, hvor tidligere CM Hess Fabrikker, Vejle Støbegods lå. Det kan i dag aflæses ved, at der er en del jern og metal i parken f. eks. espaliererne, der er placeret i samme retning som de tidligere fabriksbygninger. 

Som nabo til Byparken ligger Scandic Jacob Gade. Herfra kan du se ud over den hyggelige bypark og det store springvand, der pryder parken.