Cykelferie

Vejles storslåede og kontrastfyldte natur er som skabt til en ferie på to hjul. Her kan du både opleve sveddryppende ”bjergetaper” og flade strækninger med fjord, søer, hede, skov og eng. Hele familien kan være med og der er aldrig langt mellem oplevelserne. Et net af cykelstier og skiltede cykelruter kæder hele området sammen. Til Vejles mest populære cykelruter hører den historiske Hærvej på den jyske højderyg og den kuperede Østkystrute langs Vejle Fjord. På Bindeballestien cykler du ad nedlagte jernbanespor gennem Vejle Ådals dalstrøg. Vejle byder også på teknisk krævende mountainbikespor, hvor der er alle muligheder for at få pulsen helt op.

Østkystruten

Cykelruter

På cykelruterne cykler du ad cykelvenlige stier og veje med kun meget lidt biltrafik. Vælg mellem 20 naturskønne og oplevelsesrige ruter af forskellig længde og sværhedsgrad.

Gl. Kongevej i Vejle

Danmarks hårdeste cykelbakker

I Vejle kan du som et af de få steder i Danmark opleve alpine stigningsprocenter. Bliv udfordret på 34 skiltede bakker eller prøv kræfter med en af de mange superruter.

Bike Friends Vejle

Bike Friends Vejle

Bike Friends er et netværk af virksomheder i Vejle, der gør noget ekstra for dig som cykelgæst. Når du møder det røde Bike Friends skilt, er du sikret godt cykelværtskab.

Bed + Bike Vejle

Bed + Bike Vejle

Cykelmærkeordningen Bed+Bike viser vej til cykelvenlige overnatningssteder i Vejle, hvor du kan være sikker på, at du kan stille din cykel i et aflåst skur, få dine dæk pumpet og låne værktøj.

Cykelkort - Vejle og omegn

Cykelkort - Vejle og omegn

Cykelkortet er et godt redskab, når cykelturen skal planlægges og gennemføres. Her finder du både indtegnede cykelruter, beskrivelser, seværdigheder, overnatning m.m.

Cykelløb i Vejle

Tour de France i Vejle

I 2021 lægger Tour de France vejen forbi Vejle. Vejle er startby for 3. etape, som vil sno sig fra Vejle til Sønderborg på en ca. 170 kilometer lang rute.