I Vejle får du 5-stjernede cykeloplevelser

I Vejle kan du både opleve sveddryppende bjergetaper på Danmarks hårdeste cykelbakker og flade strækninger med fjord, søer, hede, skov og eng. Her er både plads til børnefamilien og cykelrytteren. Du kan også teste dine talenter på de mange krævende mountainbikespor. I Vejle finder du nemt et sted at leje en cykel, cykelvenlige overnatningssteder og ikke mindst godt cykelværtskab.

På cykeltur

Et net af cykelstier og skiltede cykelruter kæder hele området sammen, der er aldrig langt mellem oplevelserne og hele familien kan være med. Til Vejles mest populære cykelruter hører den historiske Hærvej, den kuperede Østkystrute og den relativt flade Bindeballesti.

Landevejscykling

I Vejle finder du Danmarks hårdeste cykelbakker og noget af landets bedste cykelterræn. Intet andet sted i Danmark findes der så mange højdemeter inden for så lille et geografisk område som Vejle. Vejle er da heller ikke uden grund kendt for sine mange cykelløb.

På mountainbike

Vejles store skove og meget varierede landskab giver masser af muligheder for kørsel på mountainbike. Her får du meget nemt pulsen op. Skal det være rigtig udfordrende kan du prøve kræfter med en af de teknisk krævende mountainbikespor.

Bike Friends Vejle

Bike Friends Vejle er et netværk af virksomheder på tværs af Vejle og omegn, der gør noget ekstra for dig som cykelgæst. Når du møder det røde Bike Friends skilt er du sikret godt cykelværtskab og en tryg rejse videre på din cykeltur. Her er du garanteret de vigtigste fornødenheder.

Kingdom of Cycling

Velkommen til Kingdom of Cycling – landskabet, der er skabt til cykling. I Vejle og omegn finder du et kongerige af muligheder på cykel. Uanset hvilken cykel du kommer på. Terrænet er helt unikt, og det skaber nogle gunstige rammer for dig på cykel.

Bed + Bike Vejle

Cykelmærkeordningen Bed+Bike viser vej til cykelvenlige overnatningssteder i hele Vejle. Kør efter det blå Bed+Bike skilt og du kan være sikker på, at du som minimum kan stille din cykel i et aflåst skur, få dine dæk pumpet og låne værktøj til eventuelle reparationer.

Cykeludlejning

Vil du gerne på cykeltur på din ferie i Vejle, men har ikke selv medbragt en cykel, så fortvivl ikke. I Vejle by, Vejle Ådal og Jelling kan du leje voksen- og børnecykler, og endda også mountainbikes. Du kan leje cyklerne for en dag ad gangen eller en længere periode.

Tour de France i Vejle

I 2022 lægger Tour de France vejen forbi Vejle. Vejle er startby for 3. etape, som vil sno sig fra Vejle til Sønderborg på en ca. 182 kilometer lang rute. På sin vej passerer ruten bl.a. Jelling og Jelling-monumenterne, der er blevet optaget på UNESCO's Verdensarvliste.

Cykelpakker langs Hærvejen

En cykeltur på den historiske Hærvej er en tur langt væk fra hverdagen og med en cykelpakke er det nu blevet endnu lettere at gå på opdagelse. Det er bare at booke pakken og tage afsted. Med i pakken er overnatning, leje af cykel, kort og flere steder også forplejning.