Fjordenhus

Kunst og arkitektur

Vejle er helt i front på kunst og arkitektur

I Vejle står de arkitektoniske perler side om side med smukke historiske bygninger. Mange steder er det anerkendte arkitekter og kunstnere, lokale som internationale, der har sat sit præg på Vejles arkitektoniske udtryk og kunstneriske indtryk. Ikke mindst på Vejles havnefront, hvor der på få år er skabt en spændende bydel med et rekreativt miljø, prisbelønnet arkitektur og bæredygtige boliger.

Arkitektur i Vejle

Bølgen. Fjordenhus. Vejles havnefront. Spinderihallerne. Tróndur. De Fem Søstre. Vejle er en populær tumleplads for landets førende arkitekter og flere projekter er for længst på tegnebrættet.

Vejles vartegn

Vejle udmærker sig ved at have hele fem unikke vartegn: Vejle Vindmølle, Vejlefjordbroen, Bølgen, Fjordenhus og den farvestrålende paraplyhimmel i Vejle Midtpunkt.

Skulpturbyen Give - Danmarks største åbne galleri

Over 75 unikke skulpturer forskønner Gives gader, pladser og torve. Skulpturerne er udformet af kunstnere fra hele landet.

Vejle Kunstmuseum

En af Vejle Kunstmuseum mange stoltheder er de ca. 50 raderinger af Rembrandt. Nyd også den imponerende samling af dansk kunst i det stilfulde og smukt renoverede museum.

I Vejle kan du opleve værker af Olafur Eliasson, Henning Larsen Architects, Bjørn Nørgaard, Kristian von Hornsleth, Ingvar Cronhammmar, Robert Jacobsen og mange flere.

Landskabsskulptur Robert Jacobsen - Jean Clareboudt

Billedhuggeren Robert Jacobsen har i samarbejde med den franske skulptør Jean Clareboudt omdannet den tidligere grusgrav i Tørskind til en imponerende skulpturpark.

Gallerier og kunsthåndværkere

I de små galleriers spændende omgivelser kan du opleve en mangfoldighed af kunst i alle former og stilarter. Mens du i de kreative kunsthåndværkeres arbejdende værksteder kan følge tilblivelsen af de helt unikke værker.

Historiske bygninger

Sct. Nicolai Kirke fra 1250 er Vejles ældste bygning. Den Smidtske Gård er fra før 1850. I 1850-1930 oplevede Vejle et byggeboom og Spinderihallerne, Vejle Rådhus og vindmøllen blev opført.

Slotte og herregårde

Slotte og herregårde dominerer landskabet med deres storslåede bygninger, vidtstrakte jorde, skove og smukke alléer, og de har alle en spændende historie at fortælle. Åbent for publikum i forbindelse med arrangementer.