Musical-inspirerede oplevelser for to

Foto: Eliza Danesi

Vejle Musikteater opsætter flere gange årligt musicals på de skrå brædder. I 2024 byder programmet på Matador,  Askepot The Musical og Saturday Night Fever. Her finder du inspiration til oplevelser med et twist at musical-magi!

Vil I forlænge den magiske musicaloplevelse, giver vi jer her en guide til et fortryllende ophold i vores charmerende by, hvor de kulturelle og kulinariske oplevelser står i kø.

Her er alt, hvad I behøver at vide for at nyde musicalen, finde gode spisesteder, parkere uden besvær, finde et hyggeligt sted at overnatte, og gå på opdagelse i byen, der blot venter på jer.

Kulinariske eventyr på madscenen

Glem ikke at fylde maven inden forestillingen - stil sulten, sluk tørsten og forkæl sanserne på de lækre restauranter, cafeer og barer i midtbyen, i gåafstand til teateret. Hvad end I er til et intimt romantisk måltid inden showet, at udforske udsøgt gastronomi, få et glas vin til at starte eller slutte aftenen på, eller finde et sted at nyde en brunch morgenen efter, er her noget for enhver smag.

Hyggelige hoteller og overnatningsmuligheder

Kan I heller ikke få nok af kærlighed, glamour og mystik? I 2023 opførte Vejle Musikteater musicallen Moulin Rouge, og i den anledning har vi samlet tre særlige besøgssteder i Vejle, der kan indhylle jer i et snert af Moulin Rouge-magi.


Lad jer blive forført af den røde farve, i Vejle Kunstmuseums særudstilling, RØD. Her kan I gå på opdagelse i farven og i følelserne… Eller hvad med at få fortalt historien om Vejles helt egen Moulin Rouge? Den er god nok – her i Vejle fandtes der faktisk et revy- og danseetablissement, der hed Røde Mølle, som lå på Orla Lehmannsgade, og på Kulturmuseet i Spinderihallerne kan I få hele fortællingen om Vejles eget glamourøse revy-, cabaret-, og dansested.


Skal det være ”Moulin Rouge” i mere direkte overført betydning, kan vi anbefale at tage en tur forbi Vejle Vindmølle. Her kan I opleve kunstudstilling og blive klogere på møllens historie, og så ligger møllen endda på toppen af en bakke og skuer ud over byen, som var den Sacre Coeur på toppen af Montmartre.

Romantiske aktiviteter og eventyr for to

Udover teateret er Vejle fyldt med kulturelle skatte. Skab minder sammen ved at udforske museerne og arkitekturen rundt omkring i byen, besøg den hyggelige gågade og find lidt nyt til garderoben, eller gå hånd i hånd på byvandring igennem midtbyens eller fjordbyens smukke og historiske gader.

Opdag Vejle med et twist af Moulin Rouge

Efter en enestående aften i musikkens og musicalens verden, kan I trække jer tilbage og slappe af på hyggelige hoteller eller charmerende bed & breakfasts. Det er den perfekte måde at forlænge den romantiske stemning og opleve den lokale charme. Tag et kig på nogle af de mange muligheder her.

Praktiske tips til turen

Hvad med bilen, åbningstider, og mere information om...? Få svar på jeres spørgsmål om parkeringsmuligheder og andre praktiske detaljer, så I kan få en nem og afslappet tur.

Transport og parkering

Det er let at finde en parkeringsplads i Vejle midtby. Nogle parkeringspladser er gratis, mens du skal betale for at holde på andre.

Der er over 1.400 parkeringspladser i Vejle midtby med to timers gratis parkering bl.a. i parkeringshuset Tróndur, parkeringshuset Albert og på taget af citycenter Bryggen.

Du kan læse mere om parkering i Vejle midtby på vejle.dk

Der findes mange ladestandere i Vejleområdet. Følg dette link, og find den ladestander som passer bedst for dig: 

Du kan læse mere om opladning af din elbil her: 

Der holder ofte en taxi ved Banegårdspladsen. Hvis ikke, kan du kontakte Dantaxi på tlf. 48 48 48 48 eller Vejle Taxa på tlf. 70 20 12 22.

Du kan købe din billet til toget i DSBs app, i billetautomater på togstationer (betaling med kort eller mønter) eller i 7-Eleven (på de større stationer såsom Vejle Banegård). Se åbningstiderne for 7-Eleven her.

Hvis du ikke har et Rejsekort, kan du købe billet til Sydtrafiks bybusser og regionalbusser kontant i bussen, via Sydtrafiks app eller RejseBillet app.

Good to know

Vejledende åbningstider i Vejle

Mandag-torsdag: kl. 10 - 17.30
Fredag: kl. 10 - 19
Lørdag: kl. 10 - 15

Varehuse, supermarkeder og enkelte specialbutikker har længere åbent.

 

Vejledende åbningstider i citycenter Bryggen

Mandag-fredag kl. 10-19 (Kvickly kl. 8-20)
Lørdag kl. 10-16 (Kvickly kl. 8-20)
Søndag kl. 10-16 (Kvickly kl. 8-20)

 

Udvidede åbningstider i Vejle

Se udvidede åbningstider (Open by Night, Kulturnat, Black Friday m.v.) på cityvejle.dk

Vejles turistinformationer består af VisitVejle, Jelling Turistinformation og Givskud Turistinformation.

Se detaljer og åbningstider for de enkelte turistkontorer på denne side: Turistbureauer i Vejle | VisitVejle

Der findes offentlige toiletter i Vejle Midtby og rundt omkring i kommunen.

Se de offentlige toiletter på kortet her.

Du kan opbevare din bagage i bagageboksene på Vejle Station, Banegårdspladsen 3, 7100 Vejle. En opbevaringsboks koster mellem kr. 30 pr. døgn, kr. 80 pr. døgn, afhængigt af størrelse. Du kan opbevare din bagage i 3 døgn. Betaling med betalingskort. 

Du kan indlevere og afhente din bagage inden for stationens (forhallens) åbningstid som er: Mandag - lørdag kl. 04.45-24.00, søn- og helligdage kl. 06.45.00-24.00.

Find flere informationer om faciliteterne på Vejle banegård på DSB's hjemmeside: Vejle Station | Tog til og fra Vejle togstation | DSB

Mere inspiration til oplevelser i Vejle

Smørrebrød på restauranten MadRick i Vejle
TheTravelBook besøger Vejle
Oplevelsesmagasinet Heart of Jutland 2024
Oplevelsesguiden
Vandrere på Hærvejen på en sommerdag
Top 10 aktiv i naturen
Fjordenhus med sol på ved solnedgang
Top 10 attraktioner for voksne