Vejle Musikteaters teaterdirektør Mette Kier

Teaterdirektøren anbefaler

Foto: Vejle Musikteater

Læs her teaterdirektørens anbefalinger til spisesteder, shopping og kulturoplevelser i byen.

Om Mette Kier: Mette Kier er direktør i Vejle Musikteater, der står bag store musicals som Grease, Dirty Dancing og den spektakulære opsætning af Moulin Rouge.

 

Af: Mette Kier

Da jeg blev ansat som direktør i Vejle Musikteater i august 2019 kendte jeg ikke ret meget til byen. Jeg vidste, at den lå smukt og meget centralt i Danmark, men jeg fandt hurtigt ud af, at Vejle er en lille storby-perle i Danmark. Ikke kun fordi byen er omgivet af bakker, der bugter sig, og fjorden, der favner byen, men også fordi Vejle har rigtig meget at byde på. 

Spisesteder

I Vejle er næsten alt inden for gå-afstand fra Musikteatret, som ligger lige midt i byparken. Derfor er der ikke langt til byens mange gode restauranter, som byder på alt fra social dining til Michelin restauranter. Gastronomien er virkelig i højsæde i Vejle, og på Restaurant Remouladen fås udsigten ikke bedre med fjorden, lystbådehavnen, Fjordenhus og Bølgen i baggrunden. Arkitektur, som efterhånden er blevet et kendetegn for det moderne Vejle. Enzo & C ligger lige overfor Musikteatret og byder på pizza og små lækre italienske retter, mens restaurant Nôgen, der har fokus på at lave madspild om til en unik smagsoplevelse, virkelig også er et besøg værd. Efter aftenens forestilling kan man lige nå at få en nightcap på No14 Vinbar, der har åbent til kl. 01 fredag og lørdag.

Vejles gastronomi

Foto: Børkop Vandmølle / Rais Foto

Kunst og arkitektur

Foto: Knapek Photography

Shopping

Mange af vores udenbys gæster er overraskede over, hvor godt handelslivet i Vejle er. Derfor kan jeg kun anbefale, at man kommer i god tid til en forestilling i Musikteatret, så man kan nå at shoppe i den hyggelige gågade. Her er der et rigtig godt mix af butikker med både eksklusive og mere mainstream mærker inden for tøj og små spændende specialbutikker. I Vissinggade finder man Smag Dansk, der byder på et hav af danske specialiteter, også fra lokale leverandører. Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt er et spændende designfællesskab af individuelle designere inden for livsstil, bolig, mode og selvforkælelse. Der er også rigtig mange genbrugsbutikker, som er værd at tjekke ud. Det seneste skud på stammen er Reshoppit.dk på Vestre Engvej 1B, som er en luksus secondhandshop.

Mennesker på gågaden i Vejle

Shopping i Vejle

© VisitVejle
Foto: Knapek Photography
Kigge på Tøj i genbrugsbutik i Give

Genbrugsbutikker i Vejle

Foto: Eliza Danesi

Kulturoplevelser

Hvis man vælger at overnatte i forbindelse med en forestilling i Musikteatret er der mulighed for at opleve mere kultur i Vejle. Spinderihallerne er bestemt et besøg værd. Her er der garanti for at møde det overraskende såsom store papkasser, der er blevet omdannet til huse, farverige fugle i papir, som svæver hen over loftet, en dekoreret ambulance eller en udstilling om Vejle som tidligere industriby. I Skyttehushaven, der ligger ved Nørreskoven, hvor legendariske VB (Vejle Boldklub) holder til, samt Dyrehaven og fjorden, er der kælet for havearkitekturen, så man næsten mister pusten.

Fire mennesker går rundt i Spinderihallerne i Vejle

Spinderihallerne

Foto: Knapek Photography
Rådyr i Dyrehaven i Vejle om efteråret

Dyrehaven

Foto: VisitVejle

Et besøg i Vejle Musikteater

I Vejle Musikteater glæder vi os altid til at byde vores gæster velkommen, og der er ingen grund til at tage bilen, hvis man kommer udefra. Der går rigtig mange tog til Vejle, og man kan nemt gå fra stationen til Musikteatret. Det er selvfølgelig også muligt at booke bord i vores cafe og bestille pauseservering hjemmefra – enten som to ”To go drinks & snacks” eller som Nem Pause.

Velkommen i Trekantområdets største kulturinstitution.

Mere inspiration

Smørrebrød på restauranten MadRick i Vejle
TheTravelBook besøger Vejle
Preben anbefaler spisesteder i Vejle
Preben anbefaler: spisesteder med god adgang for kørestol
Oplevelsesmagasinet Heart of Jutland 2024
Oplevelsesguiden
Udsigt over Vejle by i solnedgangen
Nyttig information om Vejle